10 gesturi care alungă stresul fără efort !!!

0

  1. OPTAȚI PENTRU CULORI

Înconjurați-vă de culoare!  Nu întâmplător specialiștii au scris cărți despre puterea culorilor și influența lor asupra psihicului uman. Verdele, roșul sau albastrul va pot schimba starea de spirit în bine. Este suficient să purtați haine în culori vibrante sau să schimbați  un element de decor ca să vă simțiți însuflețiți și energizaţi.

2. ÎNĂLȚAȚI SALTEAUA ! 

Dacă ridicați salteaua din dreptul capului cu 10-15 grade, punând dedesubt o cuvertură împăturită sau cărți, veți dormi mai liniștiți iar refluxul gastric dat de alimentele consumate în timpul zilei nu vă va mai chinui. Este o metodă simplă , indicată de multe ori de pediatri  pentru bebeluși, ca să nu se înece în timpul somnului.

3.JUCAȚI-VĂ CU AROMELE !

Nu păstrați parfumul preferat pentru vremuri mai bune! Folosiți-l și o să vă simțiți mulțumiți și relaxați. Cumpărați flori și bucurați-vă de mireasma lor! Nu uitați  de aromaterapie sau de uleiurile esențiale în apa de baie. Mirosurile plăcute au puteri terapeutice, duc la eliberarea endorfinelor și alungă anxietatea.

4. RĂSFĂȚAȚI –VĂ CU DULCIURI !

În  secolul trecut zahărul se vindea în farmacii , ca leac împotriva tristeții. O dată consumat, dulcele dă un impuls imediat organismului și vă veți simți energizaţi și optimiști. Alegeți ciocolată neagră, cu o concentrație de 75% dacă vă doriți un aliment sănătos , recomandat de nutriționiști. Mare grijă însă  la cantitatea consumată.

5. ACHIZIȚIONAȚI UN PURIFICATOR !

Izolare, viață între patru pereți, orașe poluate….realitatea nu arată prea bine nici în statistici în ceea ce privește calitatea aerului pe care îl respirăm. Iar oxigenarea corpului este vitală pentru buna funcționare a tuturor organelor și pentru imunitatea fiecăruia. Alegeți aparate care să vă ajute în rezolvarea acestei probleme , cu funcții de ionizare, purificare , umidificare,etc.

6. DANSAȚI ȘI CÂNTAȚI DIN TOATĂ INIMA !

Puterea  terapeutică a muzicii este cunoscută de mii de ani  pentru efectele asupra emoțiilor noastre iar dansul ajută să ne eliberăm și fizic de anxietate și stress. Melodiile ritmate și vesele vă vor energiza iar cele clasice sau de meditație vă vor ajuta să atingeți o stare de calm și relaxare .

7. NU UITAȚI DE MASAJ!

Chiar dacă masați doar pielea capului timp de câteva minute sau gambele amorțite, efectul masajului e spectaculos. Repune sângele în mișcare , oxigenează instantaneu zonele lucrate și relaxează mușchii. Nu uitați de încheieturi și articulații ! Faceți ușoare mișcări de rotație apoi câteva de masaj blând, mai ales dacă ați lucrat mult la birou.

8. ALEGEȚI UN HOBBY !

Hobbyurile înseamnă de fapt să vă urmați pasiunile fie că este vorba despre un instrument muzical, pictură, dansuri,  jocuri sau grădinărit. Atunci când faceți ceea ce vă place  cu adevărat, creierul secretă anumite substanțe care vă dau o stare euforică, de exaltare dar și de creștere a imunității şi un sentiment de implinire.

9. MÂNCARE = FERICIRE !

Alegeți mâncărurile preferate și inovati în bucătărie chiar dacă nu aveți talent de mare chef. Ca să nu vă plictisiți,  puteți să  călătoriți prin intermediul artei culinare pe tărâmuri exotice gătind preparate din alte țări. Anumite alimente stârnesc o reacție pozitivă  asupra organismului declanșând hormonul fericirii , serotonina. Nu doar ciocolata are acest efect ci și cele mai multe legume și semințe dar și ouăle sau carnea.

10. ADOPTAȚI UN ANIMĂLUȚ VIRTUAL!

Un cățeluș sau o pisicuță vă vor amuza cu giumbușlucurile lor și veți uita de griji și stress . Dacă nu vă încântă ideea de a suporta și responsabilitățile legate de îngrijirea unui animal de companie, puteți să adoptați unul virtual. Există o mulțime de adăposturi care în schimbul unor donații vă prezintă poveștile animalutelor pe care le puteți adopta contribuind astfel la supraviețuirea lor . Veți putea să urmăriți prin intermediul camerelor de luat vederi, în direct cum se hrănesc și se joacă fără a fi nevoiți să curățați după ele.