5 alimente care trebuie consumate in perioada de vara

0

5 alimente care trebuie consumate in perioada de vara

Cand vine perioada calda, organsimul nostru are nevoie de anumite alimente care sa ne produca pe o parte satietate si sa sustina procesele de regenerare a pielii, care este expusa la arsuri si raze UV.

In primul rand, este bine ca vara sa mancam mai putin, pentru a permite organismul sa diminueze numarul de ore necesare digestiei si sa poata echilibra mai usor temperatura corpului.

Cel mai important insa, este consumul unor alimente care protejeaza pielea sau ajuta la o hidratare cat mai buna. Care sunt cele 5 alimente care ar trebui consumate in perioada de vara, atunci cand temperaturile sunt ridicate?

Rosiile sunt foarte importante, fiind bogate in licopen si antioxidanti. Multi specialisti spun ca au rolul cel mai activ in sustinerea refacerii pielii si in protejarea acesteia de expunerea constanta la razele solare. Chiar daca sunt consummate sub forma de sucuri, supe sau sosuri, tomatele asigura un aport bun de licopen si au efect antiinflamator, efect important in perioada  expunerii pielii la soare si a organismului la temperaturile ridicate din timpul verii.

Castravetii sunt foarte buni in primul rand pentru hidratare, pentru ca ei contin aproape 90 la suta apa. Pe langa hidratare, castravetii aduc si un aport bun de collagen, substanta ce sustine elasticitatea pielii si  contribuie la reducerea riscurilor de cancer de piele, dupa expunerile prelungite la soare.

Somonul asigura dupa cum se stie un procent ridicat de omega 3 si omega 6. Omega 3 nu doar aduce stralucire pielii, dar mentine si echilibrul substantelor grase sanatoase, necesre pentru protectia in fata caldurii prelungite.

Morcovii contin beta caroten, care previne imbatranirea pielii dar si diversi antioxidanti importanti. Se stie ca este indicat consumul de morcovi si pentru a mentine o culoare echilibrata si agreabila a suprafetelor din corp care intra in contact cu razele solare si radiatiile UV

Spanacul – sau salata verde, atunci cand nu mai gasim spanac – contine vitamina A si impiedica uscarea si iritarea pielii. Pe langa rolul hidratant,  spanacul asigura si  necesarul de betacaroten, substanta care se gaseste si in morcovi si aduce beneficii multiple pentru piele.

Am mai precizat si in alte materiale ca este important sa ne adaptam alimentatia la fiecare anotimp, clima sau varsta. Asa cum necesarul de alimente si structura alimentatiei zilnice variaza de la o platforma de varsta la alta, astfel si fiecare anotimp aduce necesitati specifice organismului.  Sa nu uitam in perioadele calde sa ne hidratam si cu ajutorul alimentelor bogate in apa si sa ajutam pielea sa faca fata radiatiilor UV, daunatoare si periculoase.

Multumim Centrului Medical Romanesc din Valencia – Centro Medico Maria  pentru acest articol. 

www.centromedicomaria.es