A fost lansată aplicația gratuită InfoCons pentru românii din Spania

0
Info Cons Spania

InfoCons este una dintre cele mai complete și populare aplicații  din Europa, având varianta și în limba română. Este gratuită și concepută special și pentru românii din Spania. Cuprinde  alertele alimentare din Spania, numerele de urgență din mai multe domenii importante, arată aglomerația la punctele de frontieră când crei să intri în România cu autorurismul    și peste două milioane de produse principale pe care le poți scana cu aplicația și vedea ce conțin fiecare, in limba română sau spaniolă.

În interviul realizat de ViatainSpania.com cu dl Sorin Mierlea, președintele Info Cons România, aflați toate detaliile despre acest proiect care a devenit realitate pe Google Play.

O aplicație așteptată mai ales de românii din diaspora, pentru care a fost special personalizată, putând alege  din 33 de limbi, incluisv limba română și acoperind tot ce este necesar că și consumator din Spania. Aplicația poate fi chiar personalizată putând stabilialerte pentru un anumit nivel de zahăr sau anumite elemente de alergeni din produsele scanate.

Este cea mai completă aplicație care incorporeza aproape tot ce trebuie să știi în calitate de consumator, turist, vrifica inclusiv cazările și agențiile de turism. Este gratuită și se poate descarcă cu denumirea INFO CONS din Google Play atât din Android cât și din alte sisteme de operare ale telefoanelor mobile.

De ce a fost gândită special cu varianta în limba romana si spaniolă, acoperind inclusiv produsele și serviciile din Spania?

SM: Aplicația gratuită de protectia consumatorilor InfoCons a fost conceputa pentru toți românii care lucrează, sunt la studii, tranzitează sau vizitează Spania.  

Aplicația se regăseste în 33 de limbi pentru toți cetățenii europeni, cât si conlocuitățile minoritare, iar pentru Spania fiecare cetățean european are acces în limba maternă la toate informările și informațiile, iar cetățenii spanioli au în limba spaniolă acces imediat, gratuit, cu privire la următoarele informații importante.

Aplicația gratuită de protectia consumatorilor InfoCons a fost conceputa pentru toți românii care lucrează, sunt la studii, tranzitează sau vizitează Spania.

  • Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice;
  • Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;
  • Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional;
  • Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare;
  • Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestoracantitatea maximă de sarecantitatea maximă de zahărtipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii, scor InfoScore minim, scor Pro InfoScore minim, scor Eco InfoScore minim.
  • Timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră a frontierei din România;
  • Verificarea agențiilor de turism, a unităților de cazare (hoteluri, pensiuni, hostel, etc.) și a unității de alimentație publică licențiate și autorizate din România;
  • Dicționar de terminologie din domeniul protecție consumatorilor, mediu, financiar bancar, muncă, asigurări, energie, etc.
  • Până la 3 QR coduri gratuite personalizate pentru cei care au cont în Aplicație. Poți monitoriza traficul de scanare a QR codurilor tale și nu numai;
  • Posibilitatea de a primi “recompense” prin realizarea unor acțiuni zilnice și/sau unice, disponibile în secțiunea Contul meu.

Cum se actualizează aplicația

SM: Aplicația se actualizează de către echipa tehnică periodic pentru a îmbunătăți serviciile în funcție de parerile utilizatorilor și a experienței acestora, InfoCons fiind foarte atent la toate cerințele utilizatorilor pentru a avea o aplicație cât mai aproape de necesitățile și cerințele utilizatorilor.

Aplicația se actualizează și se descarcă gratuit din toate sistemele de operare Android (Google Play), IOS  (App Store) și Huawei (App Gallery).

Câte descărcări are aplicația în România și cum vedeți completarea ei pe termen scurt

SM: Astăzi în România, consumatorii români și mai ales autoritățile de supraveghere, atât la nivel național în România, cât și la nivelulul țărilor europene, utilizează această aplicație pe zona de activitate, mai ales zona de alerte.

Până în prezent, pe teritoriul României sunt peste 250.000 de utilizatori activi ai aplicației.

Ce recomandati românilor din Spania?

SM: Pentru a avea acces la produse sigure și pentru a avea o viata sanatoasa și alegeri în cunoștință de cauză este important să ne cunoaștem drepturile, să înțelegem ce, cum și de unde putem achiziționa produse și servicii sigure, ce inseamnă un produs neconform, un produs periculos, un produs care ne poate pune în pericol sănătatea sau siguranța. Ce putem face și cum putem lua atitudine în momentul în care identificăm un produs contrafăcut, un produs neconform, o încălcare a drepturilor pe care le avem. Cum putem să maximizăm veniturile pe care le avem prin achiziția de produse asupra cărora să știm să fim informați și să cunoaștem costurile aferente utilizării unor produse.

Decizia de alegere a unor produse pentru copiii nostrii, pentru nepoți, pentru parinți sau bunici este o dublă responsabilitate și astfel românii din Spania au gratuit o unelată simplă, eficientă, în limba maternă, pentru a putea avea acces la toate aceste informări și informații în Spania în limba română pentru a nu fi pacăliți, pentru a nu se îmbolnăvi, pentru nu a avea neplăceri și mai ales pentru a se simți cu adevarăt cetățeni europeni cu drepturi egale oriunde în Europa.