Alimente care ne pot apara de Covid

0

Este foarte important in aceasta perioada sa avem grija de imunitatea noastra si sa incercam sa o crestem cat mai mult. Imunitatea apara organismul de virusi si alti agenti externi care ne pot imbolnavi. Si in cazul COVID, specialistii spun ca persoanele cu o imunitate buna – chiar in cazul in care sunt atinsi de virus – trec printr- o forma mai usoara a bolii.

Care sunt alimentele care ne pot sprijini in aceasta perioada sa ne crestem cat mai mult imunitatea?

Pentru unii dintre noi poate fi o surpriza, dar lactatele sunt foarte importante, in special produsele obtinute din fermentatie , cum sunt iaurtul sau chefirul. Refacerea si sustinerea florei intestinale contribuie la cresterea imunitatii noastre.

Proteinele, in particular cele din carne , aduc in organism aminoacizii esentiali pentru o sanatate buna. Chiar daca unii dintre noi se afla in post, este bine sa consumam carne sau produse echivalente cu un aport valoros in aminoacizi.

Acizii grasi cresc si ei imunitatea, surse cunoscute fiind pestele gras  – somonul – fructele de mare si mai ales uleiul de masline pentru a ne mentine in preferintele celor care ne aflam in Spania. Putem vorbi aici si despre avocado si miez de nuca.

Legumele si fructele aduc vitamine si minerale  daca sunt proaspete. La aceste elemente adaugam in special fructele care contin vitamina C cum sunt Kiwi sau legume care aduc un aport de beta caroten, cei mai cunoscuti fiind morcovii.

Usturoiul si scortisoara ocupa un loc aparte intr o alimentatie de crestere a imunitatii organismului nostru.

Pentru sustinerea si vindecarea cailor respiratorii nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica ceapa sau ghimbirul.

Un factor care scade foarte mult imunitatea este stresul. Ar trebui sa incercam sa ne obisnuim cu aceasta perioada dificila si sa apelam eventual la suplimente naturale anti stress, de preferat din plante, pentru a nu incarca organismul cu prea multe substante chimice.