Avocatul Diasporei, o noua emisiune la Radioteleviziunea Diasporei

0

Radioteleviziunea Diasporei RTVD a lanasat in luna august un program ce ofera informatii juridice romanilor din diaspora.

Programul este realizat cu sprijinul Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni si ofera in principal informatii pentru romanii din Spania, Italia, Germania, Franta si Germania. Informatiile sunt oferite de catre avocati romani din toate aceste tari, lista de teme fiind deschisa si propunerilor telespectatorilor.

  Proiectul prezinta informatii juridice de baza pentru o mai buna integrare a romanilor care traiesc peste hotare. Astfel, sunt abordate  temele care afecteaza viata noastra de zi cu zi, de la obtinerea actelor de rezidenta, legalizarea documentelor romanesti, echivalarea si omologarea diplomelor, aspecte ce tin de dreptul muncii dar si informatii despre  dreptul familiei, infiintare firme, mosteniri, pensii,  informatii taxe si impozite, drept penal, medical, etc.

Prima editie pentru Spania este despre obtinerea rezidentei si a actelor de baza necesare pentru a trai si munci legal in Regatul Spaniei. Invitata este doamna Loredana Maria Cociu.

In functie de tara in care va aflati, puteti accesa emisiunile dedícate informatiilor juridice de interés general din zona respectiva, facand click pe fereastra cu steagul tarii respective pe siteul www.rtvd.ro la sectiunea Emisiuni – Avocatul Diasporei