Bioparcul din Valencia

0

Bioparc Valencia este mai mult decat o gradina zoologica. Este un adevarat spectacol al lumii animalelor, care par a fi in libertate, fara custi din fier, fara zabrele sau plase de sarma.

    Totul este construit ingenious ,lasand impresia unor peisaje din alte tari, cu natura salbatica si cascade. In unele locuri, cum ar fi sectiunea dedicata Madagascarului, vizitatorii sunt cei care intra ca intr-un safari, in lumea  lemurienilor. Simpaticele maimute, renumite pentru agilitatea lor , sar din creanga in creanga si ii studiaza pe turisti.

Atentie insa, accesul  este permis doar la anumite ore, indiferent ca doriti un tur cu ghid sau fara.

Tot la anumite ore puteti sa vedeti cum sunt hraniti elefantii si gorilele sau sa participati la un show despre animale in arena centrala. Atentie este o singura reprezentatie zilnic!

     Crocodili de 3 metri , hippopotami si rinoceri  care cantaresc mai multe tone, lei, elefanti si girafe….iti dau impresia ca te afli in mijlocul continentului african.  

   Simba , Pumba si toate  personajele din “Regele Leu” sau “Madagascar”  se regasesc la Bioparc Valencia, in varianta lor reala desigur.  Elefantii se plimba printre  baobabi uriasi , se sclada in apele unei cascade artificiale si se adapa intr-un iaz. Totul scenariul reproduce cadre din mediul lor natural si te simti de parca ai calatori in savana. Nu ratati ora mesei cand  elefantii se delecteaza cu varza sau dovleci.

     Puteti sa savurati un pranz linistiti pe terasa restaurantului in timp ce pasari exotice, girafe si chiar rinoceri se plimba linistiti la nici 3 metri de dumneavoastra. Nu exista garduri sau custi ci  doar un sant cu apa intre restaurant si creaturile salbatice.

   Nu lipsesc nici pasarile flamingo, porcii spinosi, serpii anaconda, cameleonii si hienele. Dar poate  cel mai tare impresioneaza cei doi hipopotami uriasi inotand intr-un acvariu cu pesti exotici sau gorilele de 700 de kg care te privesc cu ochi aproape umani.

   Bioparcul reprezinta o experienta ce nu trebuie ratata. Pentru a va bucura de ea, alocati-va cel putin 3 ore, parcul intinzandu-se pe cateva hectare si animalele fiind spectaculoase.

Tineti cont ca exista cozi mari la intrare. Pentru a le evita aveti doua variante: fie veniti aici in timpul saptamanii sau in afara sezonului turistic , fie cumparati biletele online si accesul va fi facil.

sursa foto : Life Pro Photo