Brandurile internationale deschid in acest an 7 noi hoteluri in Romania

0

Razvan Nicolescu, Director editorial

In anul 2024 mai multe lanturi hoteliere internationale inaugureaza hoteluri in Romania. In principal, sunt preferate capitala si orasul Brasov, cele 7 investitii aducand 650 de camere noi de cazare la nivelul standardelor de peste trei stele.

Conform zf.ro si brasov.net, hotelurile ce urmeaza a se inaugura in Romania in anul 2024 vor fi sub brandul marilor lanturi internationale, ceea ce aduce si avantajul integrarii intr-un sistem de rezervari eficient si deja functional.

Este vorba de Ibis Styles Braşov, Corinthia Bucureşti, Adagio şi Tribe Bucureşti, DoubleTree by Hil­ton Braşov, Autograph Collection by Marriott Arad şi Swissotel din Poiana Braşov. Din punct de vedere al numarului de hoteluri, investitiile sunt duble fata de anul anterior.

Hotelurile locale nu reusesc sa corespunda standardelor internationale de calitate si a baremului minim prin care se solicita existenta a cel putin 70 de camere. Pana acum, doar 4 procente dintre hotelurile locale s-au afiliat unor branduri internationale, putand astfel beneficia si de sistemul de rezervari deja functional.

Problema principala o reprezinta si numarul de camere. Cu mai putin de 70 de camere, investitia pentru achizitionarea uni hotel nu poate fi amortizata decat in foarte multi ani, ceea ce nu este avantajos pentru potentialii investitori. Multe hoteluri locale unt aafaceri de familie sau ale micilor investitori si detin in media 20 sau 30 de camere.

Pentru Romania este importanta existenta spatiilor de cazare la nivel de calitate al marilor branduri. Este interesanta si orientarea investitorilor catre Poiana Brasov, aici urmand sa fie inugurat primul hotel Double Tree sub marca Hilton cu 150 de camere si Ibis Styles cu 126 de camere.

Criza locurilor de cazare din aceste zone a dus la existente unor preturi exagerate – cum este si cazul poiana Brasov. Intrarea pe piata a lanturilor internationale este importante si pentru reglarea cererii si ofertei de spatii de cazare si readucerea pachetelor turistice la preturi normale.

Sursa: Brasov net

Foto: IBIS Style Brasov