Cat costa o casa in Valencia ?

0

     Piata imobiliara din Spania  a cunoscut cresteri spectaculoase , datorita strainilor care au ales fie sa se mute in Peninsula, fie sa isi achizitioneze o casa de vacanta.

         In ultimii  ani, numai in Comunitatea valenciana  , cresterea a fost de 30 procente, insemnand o piata de 9.500 de  milioane  de euro , dupa cum  arata un comunicat al Colegiului Notarilor din Valencia.

        Pretul mediu al unei locuinte a fost de 100.000 euro . Desi  apartamentele  cu o vechime mai mare de 50 ani din anumite zone pot fi scoase la vanzare si la sume de 40.000 euro , preturile ating cateva sute de mii in cazul apartamentele din complexele rezidentiale noi sau cateva  milioane pentru locuintele de lux, in special in Marina Alta y Baixa sau Valencia.

     Desi Brexitul a dus la o scadere a vanzarilor  in ultimul trimestru al anului trecut, specialistii considera ca este un factor circumstantial si ca nivelul tranzactiilor isi va reveni in scurt timp. Britanicii au fost in anii trecuti  principalii cumparatori de locuinte spaniole din randul strainilor de aici , achizitionand imobile in special in Comunitatea Valenciana si Alicante.

      In Provincia Valencia  cele mai multe achizitii facute de straini sunt ale britanicilor, romanilor ,francezilor,italienilor si marocanilor.