Centrul Medical Romanesc din Valencia este functional din luna octombrie 2020

0

Un centru medical romanesc in Spania a fost asteptat de ceva ani, iar el a fost lansat in aceasta saptamana la Valencia. Centro Medico Maria are cinci cabinet si aduce pentru romani principalele servicii medicale de care au nevoie, consultatiile fiind in limba romana.

Medicii si personalul romanesc vor asigura consultatii de medicina generala, ecografie, analize de laborator, testari rapide – inclusiv teste COVID – testari pentru carnetele de soferi (in curs de acreditare) si alte specialitati solicitate in ultimii ani. La acestea se adauga psihologie, fizioterapie si medicina estetica –  in curs de acreditare.

Un serviciu medical special si foarte solicitat este acela al analizelor pentru casatorie. Acestea se realizeaza direct, scazand foarte mult costurile de pana acum pentru romani. In plus, sunt redactate  in limba romana, nemaifiind necesare cheltuielile de traducere.

In cazul testelor COVID necesare pentru calatorii, rezultatul se poate comunica in termen de 24 de ore, fiind important si in acest caz  sa fie redactat direct in limba romana, asa cum solictita autoritatile din tara.

Dr Cristian Boteanu, unul dintre initiatorii acestui proiect traieste si practica medicina de peste 10 ani in Gandia si spune ca “ era nevoie sa apara un centru medical romanesc. Este altceva cand se vorbeste in romaneste, cand comunici mai usor cu personalul medical si exista mai multa rabdare si atentie pentru pacient. Multa lume m – a intrebat de ce nu avem un centru romanesc si acum am reusit sa incepem activitatea. Am inceput in Valencia si putem acoperi de aici intreaga comunitate Valenciana si inclusiv zona Madridului de unde ne cauta multi romani déjà”

Centro Medico Maria este deschis in zona Statia Turia, intre Autogara unde se primesc coletele din tara si magazinul romanesc. Pentru mai multe amanunte se poate consulta site ul  www.centromedicomaria.es  sau pagina de FB  https://www.facebook.com/CentroMedicoMaria/.