Cetatenie dubla pentru romanii din Spania, chiar din 2024

0

 

        Romanii din Regatul Spaniei vor putea dobandi cetatenia spaniola fara a renunta la cea romana , incepand din acest an a anuntat Nicolae Ciuca, presedintele Senatului pe pagina sa de facebook.

        Nicolae Ciuca se afla intr-o vizita de lucru in Spania si a avut o intrevedere cu omologul sau Pedro Rollan Ojeda.

„Comunitatea românească din Spania are o vastă experienţă de muncă, este o resursă de înaltă calificare şi are o mentalitate occidentală. Ca urmare a demersurilor pe care le-am iniţiat ca prim-ministru, românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie. Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia şi Franţa”, a mai adaugat liderul PNL.

  In ultimii ani s-au facut demersuri majore pentru obtinerea dublei cetatenii de catre romanii din Peninsula Iberica. In Spania traieste una dintre cele mai numeroase comunitati de romani din diaspora, comunitate ce numara peste 1 milion de suflete.

   Vizita oficialului roman  a atins mai multe aspecte printre care si cele comerciale, culturale dar si unele privind industria apararii.

¨În întâlnirea pe care am avut-o, ulterior, cu președinții Comisiilor parlamentare de Apărare și de Afaceri Externe, am discutat despre oportunitățile de colaborare dintre țările noastre în domeniul industriei de apărare. Cunosc potențialul în fabricarea de armament și muniție, vehicule blindate și material explozibil. Și cred că avem acum ocazia de a iniția colaborări solide în cercetare-dezvoltare între România și Spania.¨ a mai scris Presedintele Senatului pe pagina sa de Facebook.

Sursa info si foto: https://www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca