Comunidad Valenciana : Primești până la 250 euro pentru o bicicletă nouă

0

     Autoritățile valenciene au lansat un program pentru a îi încuraja pe oameni să facă mișcare, odată cu ieșirea din izolare. Proiectul, care susține transportul sustenabil s-a bucurat de succes și în alte țări ca Franța sau România, prevede un ajutor bănesc din partea autorităților pentru cei care achiziționează biciclete și scutere noi, începând cu 15 iunie 2020.

Câți bani poți primi?

·        Până la 250 euro pentru biciclete electrice

·        Până la   75 euro pentru biciclete obișnuite(non-electrice)

·        Până la   75 euro pentru un scuter electric

      Căutați acele magazine care s-au înscris în programul inițiat de Autoritatea Generală Valenciană și completați formularul online care va fi pus la dispoziție de aceasta.

     500.000 de euro au fost alocați pentru achizițiile de biciclete clasice, electrice dar și scutere sau kit-uri speciale.

     Mai există câteva detalii : veți primi până la 250 euro pentru biciclete electrice care nu pot să coste mai mult de 1400euro, până în 75euro pentru cele clasice dar nu mai scumpe de 500 euro sau pentru scutere electrice cu limita de achiziționare de 450 euro. În ceea ce privește kit-urile instalațiilor electrice acestea trebuie să coste maxim 600 euro și veți primi până în limita a 200 euro.

     Dacă vă doriți o bicicletă care să aibă și elemente speciale pentru transportul copilului, ajutorul va fi de 150 euro iar în acest caz întregul preț nu va putea depăși 700euro.

Cine poate beneficia de acest stimulent financiar?

   Există două cerințe pentru a putea obține acest ajutor: să fiți  rezident al Comunității Valenciene și să cumpărați mijlocul de transport sustenabil dintr-unul dintre magazine autorizate. 

    Reducerea va fi aplicată direct la prețul de achiziție. Lista magazinelor va fi disponibilă pe site-ul Autorității Valenciene, Departamentul de mobilitate/ biciclete (nou înființata Oficina Valenciana de la Bicicleta). În vederea păstrării distanțelor sociale și a respectării regulilor în această perioadă de pandemie, autoritățile au elaborat și hărți și itinerarii pentru bicicliști.

 Sursă: Generalitat Valenciana