Contra cronometru pentru tratarea COVID 19

0

       Intreaga planeta are acum un dusman comun, invizibil care reuseste sa produca mai multe distrugeri decat un razboi.

     In lupta contra cronometru cu COVID 19, specialisti din marile laboratoare ale lumii incearca sa gaseasca solutii.

     Statele Unite au anuntat ca au intrat in etapa testarii pe oameni a unui vaccin impotriva COVID -19.  O doza experimentala a fost deja administrata primului pacient al unui studio clinic. Urmeaza alti 45 de voluntari, anunta Associated Press.

Si Ministrul Apararii din China a afirmat ca a fost testat cu succes primul vaccin impotriva noului coronavirus.

   Arnaud Bernaert, director pentru sanatate la Forumul Economic Mondial, citat de Mediafax, a afirmat ca aceste testari reprezinta Faza 1, in care vaccinul este verificat sa nu fie toxic pentru oameni si considera ca un interval de timp rezonabil pentru ca sa poata fi produs in masa este de 18 luni.

   Pana cand o sa fie un vaccin valabil pe piata , specialistii belgienii au declarat ca au descoperit un anticorp care a reusit sa neutralizeze in laborator COVID 19, dupa cum a anuntat Institutul Flamand de Cercetare in Biotehnologie.. Ei spera  ca tratamentul cu acesta sa poata proteja in special personalul medical care intra in contact cu pacientii infectati.

Cercetatorii canadieni au anuntat  ca au reusit sa izoleze virusul in cazul COVID-19  in timp ce specialistii israelieni testeaza un vaccin oral impotriva coronavirusului.

    Pana la gasirea solutiei salvatoare a imunizarii contra COVID -19, medicii incearca sa combata efectele infectarii cu coronavirus cu medicamente care au dat rezultate in lupta cu alte maladii ucigatoare. China si Italia au anuntat ca au folosit cu success tratamente pentru cancer si poliartrita iar Franta pentru malarie, anunta  Mediafax.