Cum pot primi rezidentii noul ajutor de criza decis de guvernul spaniol?

0

Guvernul spaniol a autorizat o finantare  de criză, in valoare de 200 euro pentru o persoana. Finantarea intra deja in vigoare insaptamanile urmatoare. Cine poate aplica și cum o puteti obtine? Care sunt cerințele pentru a solicita beneficiul de 200 EUR?

   In primul rand, trebuie să fii rezident legal în Spania de cel puțin un an.

    Trebuie să fiți înregistrat la sistemul de securitate socială din Spania și să fiți fie un angajat contractual, fie un liber profesionist, fie să fiți înregistrat ca șomer.

    Venitul anual total al familiei dumneavoastră în 2021 trebuie să fi fost sub 14.000 EUR brut.

    Nu puteți solicita daca incasati deja Ingreso Mínimo Vital (Venitul Minim Vital) din Spania, prestația necontributivă de securitate socială pentru persoanele care nu primesc ceea ce este considerat venit minim, sau o pensie de stat sau beneficii similare de securitate socială. Slariatii care se incadreaza in limita venitului de 14000 euro brut pot primi ajutorul.

Ajutorul se primeste o singura data, iar guvernul estimeaza ca el va ajunge la aproximativ 2,7 milioane de spanioli si rezidenti in Spania.

    Suma activelor (proprietatilor) dumneavoastră (individual sau familial, daca exista o familie intemeiata legal) la 1 ianuarie 2022 trebuie să fi fost sub 43.196 EUR.

    Cum solicitați formularul pentru a obtine ajutorul guvernamental  de 200 EUR?

 Se poate face doar online prin intermediul site-ului web al agenției fiscale Agencia Tributaria din Spania. Schema este activă în perioada 8 iulie – 30 septembrie 2022.

               Va trebui să completați un formular cu datele dvs., inclusiv DNI/NIE și un cont bancar în care doriți să fie transferată suma.De asemenea, poate fi necesar să aveți sistemul Cl@ve preinstalat pe laptop sau alt certificat digital al Spaniei.

    Dacă după trei luni, nu ați primit inca cei 200 de euro, înseamnă că cererea dvs. a fost respinsa.