Cum poţi să îţi recuperezi banii dacă ai fost amendat pentru necompletarea formularului PLF

0

              

     E oficial!!! Dacă ai fost amendat pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) vei scăpa de plată.

       Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se anulează toate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România, acel formular de localizare a pasagerului introdus în pandemie. Astfel acum legea prevede măsurile impuse la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

Aşadar se stipulează că “amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede actul normativ.

Românii din Diaspora care au plătit deja amenzile îşi pot recupera banii

      Miile de români care au fost amendaţi atunci când au venit în ţară şi au achitat deja plata acestor amenzi  vor primi banii înapoi. Returnarea acestor sume vor fi realizate de autorităţile competente la cererea contravenienţilor. Mare atenţie !!! Trebuie să depuneţi o cerere la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens, pentru a vă putea recupera banii!!!

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani, informează agerpres.ro

Formularul digital de intrare in Romania(PLF) trebuia completat, începând cu 20 decembrie 2021, la intrarea în ţară, cu maximum 24 de ore înainte de a trece graniţa sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei . Mii de români care  au venit în special în perioada Sărbătorilor de iarnă fie un au ştiut de el şi nu l-au completat, fie chiar dacă îl deţineau au fost totuşi amendaţi, printr-o eroare a sistemului electronic.