Cum poţi să obţii bilete de tren GRATUITE până la sfârşitul anului

0

          Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a beneficia de călătoriile gratuite cu trenul în Spania, începând cu 1 septembrie şi până la finalul anului 2022 ?

          Premierul Pedro Sanchez a anunţat la începutul lunii iunie un plan de măsuri menit să contracareze efectele scumpirilor din ultima vreme asupra populaţiei. Astfel în ultimele patru luni ale anului, după vacanţa de vară, puteţi beneficia de gratuităţila călătoriile cu trenurile locale și regionale.

CUM POŢI OBŢINE CĂLĂTORII GRATUITE

         Începând cu data de 24 august poţi solicita bilete gratuite în reţeaua RENFE, valabile până la sfârşitul lui 2022. Vei primi un cod QR, în aplicaţia RENFE, pe care îl vei scana de fiecare dată când vei călători cu trenul.

         La început va trebui să depui o garanţie de 10 euro, pe care o vei primi înapoi după efectuarea a cel puţin 16 drumuri, până la 31 decembrie 2022. (20 euro în cazul trenurilor Media Distancia).

 PENTRU CE TIPURI DE TREN SE OFERĂ REDUCERI

       În program sunt acceptate  trenurile Renfe de tip Cercanías, Rodalies (Catalonia) și Media Distancia în limita a 300km.

       Trenurile AVE, de mare viteză, beneficiază doar de o reducere cu 50% a tarifului, în cazul călătoriilor de până la 100 de minute.

Credit info agerpres.ro