Cum sa arati bine in apelurile video

0

    Întâlnirile romantice sau conferințele cu colegii de la serviciu s-au mutat în lumea virtuală.  Viitorul va fi al comunicării prin video din ce în ce mai mult și nu doar în perioada pandemiei.  Ne petrecem deja ore în șir cu ochii în ecrane pe Skype, Zoom, Facetime sau Whatsapp.  Webcam-ul nu avantajează pe nimeni, nici chiar dacă ai cele mai frumoase trăsături Fața apare lățită pe tot ecranul și în funcție de unghiul în care te vezi trăsăturile se deformează. Dacă și ție ți se pare că nu arăți suficient de bine online, iată câteva trucuri care îți vor îmbunătăți imaginea !

 ALEGE UNGHIUL POTRIVIT !

Barbie dublă,față pământie, nas proeminent, față bulbucată sunt doar câteva probleme care pot fi rezolvate doar printr-o atenție sporită acordată modului în care poziționăm ecranul . Chiar și fotomodelele perfecte sau actrițele de la Hollywood știu că din anumite unghiuri arată mai urât. Căutați în reviste poze cu vedetele preferate și o să vedeți că în mai toate au aceeași poziție a capului față de camera fotografică. Au învățat deja ce le avantajează și își expun fața doar în acel unghi în care arată fabulous.

Există câteva  reguli general valabile : dacă ecranul e poziționat prea jos fața va apărea bulbucată și  cu barbie dublă, dacă e prea aproape  se vor vedea toate ridurile și defectele tenului iar efectul va fi ca de lupă.

Specialișții recomandă să fixezi camera video de la laptop sau telefon puțin mai sus de linia ochilor, cam în dreptul zonei în care începe părul.  Încearcă să stai  în fața ecranului chiar pe centru nu în dreapta sau stânga. Ai grijă să nu fii nici prea aproape cât să nu îți “ iasă” din ecran bărbia sau capul. Paul Bailo, autorul cărții “ The Essential Digital Interview Handbook” chiar subliniază faptul că ar trebui să te gândești ca la un triunghi format de creștetul capului  și umeri, care să se încadreze în ecran. Ar trebui să ai  o distanță  de 40-50 cm  până la webcam.

 HAINE ÎN FUNCȚIE DE CULOAREA TENULUI !

Ai văzut că în televiziune, prezentatorii nu poartă în general alb sau negru? Și ei au la dispoziție o grilă întreagă de lumini care să îi pună în valoare. Dacă ai tenul foarte deschis o bluza neagră îți va accentua paloarea, la fel și nuanțele de roz sau galben. Dacă ai tenul mai bronzat , albul îl va închide și mai tare, în contrast. Sunt de preferat nuanțele de bleu, albastru, camel sau chiar roșu ,în general culori calde sau vibrante.

FOLOSEȘTE- TE DE LUMINĂ !

Lumina e cel mai important aspect de care să ții seama atunci când ai apeluri video ! Ea este aliatul tău şi te poate ajuta să arăți nemaipomenit. Există două tipuri de lumină și pentru fiecare sunt și câteva trucuri.

LUMINA NATURALĂ e cea care vine de la soare, evident. Dacă ești în exterior trebuie să ții cont de momentul zilei. În intervalul 11-16, vara , este prea puternică așa încât găsește o zonă puțin umbrită, altfel fața va apărea arsă,supraexpusă .

 În interior există un truc foarte simplu pentru a găsi zona din casă în care arăți cel mai bine pe webcam. Pune telefonul pe modul selfie și mișcă-te  prin încăpere!  O să constați ca cel mai bine e atunci când lumina  vine fața ta, nu din spate sau din lateral .

LUMINA ARTIFICIALĂ  de la becuri, lampadare și veioze ajută enorm. Trebuie să pui o sursă cam la 30-50cm în spatele laptopului . Optează pentru o sursă difuză (veioză cu abajur alb de exemplu) și  nu directă ( ca în filme când polițiștii pun becuri îndreptate direct spre fața infractorilor când îi interoghează). Rămâne valabilă regula cu poziționarea ei pe aceeași linie cu tine, nu mai în dreapta sau stânga. În niciun caz nu trebuie să existe o lumină puternică din spate. Se va crea așa numitul effect “contre jour”  în care tenul  va apărea foarte întunecat. 

MACHIAJUL ESTE FOARTE IMPORTANT!

Dacă vrei să arăți cât mai bine pe ecran machiază-te! Camera video nu reflectă atât de bine realitatea decât dacă dispui de condiții speciale de lumină . Dar și aici există câteva diferențe față de machiajul pe care îl aplicai cu alte ocazii.  În primul rând : stop glitter ! Sclipiciul poate arată ok în anumite okazii dar  lumina artificială îl va scoate în evidență. E ca și cum anumite zone ale feţei vor fi reflectorizante. Poți folosi iluminator dar în cantități mici. Anticearcănul și fondul de ten ( dar nu în exces) sunt chiar indicate și nu uita de blush . Ține cont în alegerea culorilor de faptul că cele închise înăspresc trăsăturile și dau senzația de îmbătrânire, în timp ce nuanțele soft, delicate te întineresc.

Dacă nu folosești deloc machiaj sau ai alergii  atunci ai grijă la îngrijirea tenului ca să arate cât mai luminos!

CREEAZĂ O SCENOGRAFIE !

NU e nevoie  să aranjezi un interior teatral dar nici să-l neglijezi ! Backgroundul  te ajută să construiești o imagine despre ține . Când comunici cu cei de la serviciu ai grijă că în spatele tău să  nu se plimbe colocatari ai casei, să ai vedere la vasele din chiuvetă sau mai rău la hainele și lenjeria aruncate pe pat. Ar fi bine să ai în spate un zid în culori neuter care nu da naștere la interpretări. În cazul întâlnirilor romantice nu există reguli.

Iar la final asigure-te că ai șters lentilă camerei cu o cârpă moale,curată , altfel toate eforturile vor fi în zadar !