Viata in Spania: Cum sa evitam taxele suplimentare la zborurile low cost

0
smart

      Aproape ca nu e coada la imbarcarea in avioanele low cost in care sa nu fie cativa oameni nemutumiti ca le-au fost trimise bagajele la cala, bagajul de mana nu a fost acceptat la gratuitati si totul contra unor taxe suplimentare. Dupa problemele  generate de pandemia de covid, companiile aeriene si-au revizuit  lista serviciilor gratuite sau incluse in pretul biletului.

     Iata de ce trebuie sa tineti cont atunci cand calatoriti cu Wizz air, Blue air  sau  Ryan air pentru a nu plati in plus la aeroport.

BILETELE DE AVION

    Cu cat timp le luati inainte cu atat aveti sansa  sa beneficiati de promotii uriase.De exemplu un bilet achizitionat cu 2 luni in avans poate costa 10 euro in timp ce unul cumparat doar cu cateva zile inainte va fi si de 10 ori mai scump.  Daca puteti  programati-va deplasarile evitand perioadele de sezon turistic ( iulie-august si Craciun – Anul Nou) cand companiile au preturi mari chiar si cu luni de zile inainte. Deasemenea daca va faceti cont direct pe siteul companiei aeriene si nu apelati la agentii nu veti  plati comisioane suplimentare.

CHECK-IN

     Check-inul online va salveaza portofelul !!!  Daca aveti facut checkinul de acasa  atunci cand ajungeti in aeroport nu veti plati nimic suplimentar. Daca il solicitati  la ghiseu mai platiti o taxa care poate ajunge si la 70 euro in functie de companie. 

BAGAJUL  DE MANA  GRATUIT

   Pentru o companie aeriana , in special low cost  taxele pentru bagaje sunt importante, uneori fiind mai scumpe decat un bilet de avion luat in avans. In general in pretul biletului aveti dreptul la un bagaj mic de mana pe care sa il transportati sub scaun sau in compartimentul de deasupra. Atentie insa la dimensiuni, depasirea lor inseamna bani in plus scosi din buzunar!

BLUE AIR

       Compania acepta  un bagaj mic care să cantareasca maxim 10 kg, sa poata incapea sub scaunul din fata si sa nu includa produse periculoase. Nu trebuie sa depaseasca  dimensiunile de 40 cm x 30 cm x 20 cm.

    Cei care cumpără pachete Priority Boarding  sau BlueBIZ pot aduce la bord un bagaj suplimentar care trebuie: să aibă maxim 10kg, să aibă dimensiunile de 55 cm x 40 cm x 20 cm si să poata fi depozitat în compartimentul de bagaje de deasupra capului.

RYANAIR

    Compania stipuleaza pe siteul sau ca “Toți pasagerii au dreptul să aducă la bord un bagaj personal mic care să încapă sub scaunul din față.Exemplele includ gențile de mână, gențile de laptop și rucsacurile mici. “

     Dimensiunea maxima 20cm x 25cm x 40cm.

WIZZ AIR

  Este permis gratuit un bagaj de mana  care cantareste pana la 10 kg, sa un depaseasca 40cm × 30cm × 20 cm si  trebuie să încapă sub scaunul din fața(  poate fi o geantă de laptop, o poșetă sau un rucsac mic )

   Deasemenea pentru WIZZ Priority  aveti dreptul la un troller de pana in 10 kg, ce masoara máximum 55 x 40 x 23 cm* si care trebuie să încapă în compartimentul de deasupra capului.

 

      Toate bagajele care depasesc greutatea sau dimensiunile specificate  vor fi luate la bord sau  trimise  la cala dar cu o taxa piperata pentru ca se tarifeaza si serviciul efectuat in aeroport. Pentru a evita aceste extrataxe atunci cand cumparati biletele  puteti opta si pentru plata bagajelor suplimentare si asa veti avea un control asupra costurilor.

Zbor placut!