Cum sa inveti spaniola mai repede in 3 pasi simpli

0

DOAR 15 MINUTE ZILNIC

     Pot  fi si 10  sau 20 de minute. Ideea este ca putin dar zilnic va aduce rezultate mai mari decat o singura data. Veti  retine mult mai usor cuvinte noi daca le repetati mai des. In plus faptul ca o lectie dureaza  doar atat de putin va va face sa priviti spaniola cu mai mult entuziasm  .

     Mai exista si  o explicatie stiintifica a faptului ca retinem mai mult daca repetam putin si des decat  rar si mult. Atunci cand  ni se prezinta foarte multe informati intr-un timp scurt,  memoria noastra pierde aproape 30 % din ceea ce am auzit in primele cateva ore si aproape 70%  dupa o zi daca nu repetam acele informatii sau nu le asociem  cu alte lucruri pe care le stapanim deja.

    Altfel spus e mult mai util sa invatam doar cateva cuvinte sau o regula de gramatica zilnic si sa facem cateva exercitii in care sa aplicam lucrurile invatate. Cercetatorii sustin ca ideal e sa alocam 30% memorarii si 70% exercitiilor. 

INCEPE CU CE ESTE USOR

          Daca esti la inceput  de drum alege un manual pentru incepatori sau adecvat nivelului tau. Va fi mai usor  sa vezi ce progrese ai realizat care  iti vor da  incredere si curaj  sa treci la nivelul urmator. Altfel risti sa te simti coplesit de volumul mare de notiuni pe care le mai ai de asimilat si vei fi tentat sa renunti .In plus intr-o carte dedicata unui anumit nivel vei avea mai multe exemple si exercitii pentru anumite reguli de gramatica ceea ce te va face sa retii mai bine si mai usor.

    Exista acum dictionare cu imagini grupate pe tematica. Acestea te vor ajuta  sa memorezi mai repede denumirea lucrurilor decat o lista clasica de vocabular.

NU TOATE MANUALELE SUNT BUNE

Exista mii de metode , manuale, filmulete si cd-uri pentru a invata o limba straina.  Cum il alegi pe cel care ti se potriveste? 

Nu toata lumea invata la fel. Unii retin usor versurile unui cantec, in special copiii, altii pun accent pe imagini  sau scheme de gramatica. Trebuie doar sa te gandesti la stilul tau de memorare  atunci cand optezi pentru un manual cu cd sau dv. Daca nu stii ce stil de memorare ai,  uita-te pe youtube la lectii de spaniola!  Vei vedea daca retii mai usor atunci cand vezi o sceneta, cand asculti un cantec sau cand  urmaresti cum sunt explicate regulile de gramatica.