Cum sa nu duci mainile la fata

0

NU te contamina singur !!! NU duce mainile la fata !!!

   Chiar daca esti in izolare si  crezi ca folosesti toate masurile de protectie esti in pericol!

   Cercetatorii au declarat ca si suprafetele pot fi contaminate cu COVID-19,  ore intregi. Asadar chiar daca ai masca pe fata , manusi si pastrezi distanta fata de ceilalti atunci cand te duci la farmacie sau supermarket  exista riscul real sa te contaminezi cu  noul coronavirus.

  Acesta  rezista ore intregi pe haine, produsele cumparate si pe talpile pantofilor. Daca pe talpi e putin probabil sa pui mainile, nu acelasi lucru se intampla cu obiectele cumparate pe care de obicei la pui direct pe masa din bucatarie.

E foarte important  sa nu duci mainile la fata !!! Chiar daca te-ai spalat in prealabil poti duce  virusul de pe obiectele cu care ai venit  direct pen as, ochi sau gura, exact portile de intrare in organism  pentru dusmanul tacut .

Dar cum sa te dezveti sa duci mainile la fata?

A duce mana la fata e un gest reflex Si atunci cand nu simti  nevoia sa te freci la ochi sau  nu te gadila nasul, Tot duci mainile la fata chiar si de cateva ori in interval de 5 minute, sustin studiile . S-ar parea ca e un gest pe care il fac si bebelusii in burta mamei. Psihologii sustin ca acest gest ne linisteste  si ne da o stare de bine la nivel inconstient.

3  Metode prin care  sa nu mai duci mana la fata

  1. Tineti mainile ocupate! Daca ai in maini obiecte este putin probabil sa simti nevoia sa duci mainile la fata
  2. Foloseste  antebratul sau umarul ! Dar numai numai dupa ce ai schimbat hainele cu care ai venit afara.
  3. Foloseste o bandana sau o mascuta si la interior! Acestea vor impiedica mainile sa atinga fata dar sunt incomode.

    Pe langa aceste recomandari, specialistii mai adsuga spalarea pe maini  si dezinfectarea produselor noi si a suprafetelor pe care sunt asezate acestea.