Interviu cu ES Gabriela Dancău, Ambasadorul României la Madrid

0

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru  „Viața în Spania”, Excelența Sa, doamna Gabriela Dancău vorbește despre comunitățile românești, creșterea numărului de angajați români în luna mai 2020 și situația românilor după primul vârf al crizei sanitare. Un material care merită urmărit.

  1. VS : Excelența Voastră, Ambasada României la Madrid a fost activă în toată perioada stării de urgență, a oferit consultanță juridică live în zona de social media și a publicat, împreună cu oficiile consulare din teritoriu, în timp real, noile reglementări privind măsurile din perioada de alertă sanitară. Cum vedeți această perioadă din punct de vedere al comunității românești?

Elementele care au marcat criza sanitară au fost necunoscutul, lipsa de precedent și de măsuri care să fi fost aplicate anterior în situații similare. De la combaterea pandemiei de coronavirus la definirea și punerea în practică a unei serii de măsuri în domeniile social și economic, totul a trebuit gândit și aplicat rapid la nivelul guvernelor și al administrațiilor publice.În ciuda percepției că tot ritmul societății s-a oprit, trebuie să subliniez că sectorul public a fost cel mai solicitat pe durata acestei crize.Atât misiunea diplomatică, cât și oficiile consulare românești de pe teritoriul Spaniei, s-au adaptat rapid noilor condiții. După cum remarcați, am menținut un contact permanent cu cetățenii în mediul online, am creat linii telefonice speciale pentru a acorda asistență de urgență și am avut personal pe teren acolo unde a fost nevoie, cu respectarea regulilor impuse de starea de urgență. Comunicarea publică pe rețele sociale s-a dovedit încă o dată un mijloc esenţial pentru a ajunge la publicul nostru țintă, fie că a fost vorba despre a explica cum să ne protejăm de virus, de a comunica măsurile impuse de starea de urgență atât în Spania, cât şi în România sau de a intra în dialog pe teme sociale, de muncă și consulare.

Criza a constituit un prilej pentru reconfirmarea faptului că avem o comunitate închegată, care în primul rând a ținut cont de toate măsurile impuse de starea de urgență și care, în egală măsură, a sprijinit conaționali aflați în situații precare. Demersurile noastre de întrajutorare a celor mai vulnerabili au fost posibile prin parteneriatele cu mediul asociativ, grupurile civice și reprezentanții cultelor din Spania. Am întâlnit persoane care au fost gata să se implice în a oferi cazare temporară, transport, hrană sau pur și simplu să ne semnaleze situații urgente. Le mulțumesc tuturor pe această cale, am convingerea că lucruri mărețe pot fi realizate doar printr-un efort conjugat al autorităților și al membrilor și reprezentanților comunității românești.

  • VS: Au fost români care au ajutat, care au donat de la paturi de spital la măști pentru copii. Chiar și personalul ambasadei a donat aproape o tonă de alimente, acțiune văzută foarte bine de către presa spaniolă.

Am remarcat cu bucurie acțiunile caritabile ale românilor din Spania, care nu au fost trecute cu vederea nici de țara-gazdă. La rândul nostru am dorit să ne alăturăm acestor demersuri, din solidaritate cu cei vulnerabili, indiferent de naționalitate. Să nu uităm că Spania a oferit pe durata crizei acces egal tuturor la serviciile de sănătate sau la facilitățile sociale și în domeniul muncii. Pandemia de coronavirus ne amenință pe toți atunci când vine vorba de sănătate, însă odată cu suspendarea unor activități economice și epuizarea surselor obișnuite de venit, subzistența unor persoane a depins și de sprijinul oferit de cei din jur. De aceea, prin exemplul propriu, ne-am dorit să încurajăm alăturarea la orice inițiativă de voluntariat sau donație în contextul crizei sanitare.

  • VS: Se vorbește despre scăderea comunității românești din Spania, deși în general creșterea șomajului are loc mai mult pentru lucrătorii în turism și mai puțin pentru domeniile unde lucrează în general românii. Cum vedeți evoluția ca structura și numeric a comunității românești din Regatul Spaniol?

Potrivit ultimelor statistici din luna mai 2020, puse la dispoziție de autoritățile spaniole competente, numărul de cetăţeni români cotizanţi la sistemul de securitate socială spaniol înregistrează o creștere numerică față de luna anterioară, respectiv 337.572 persoane în luna mai, față de 329.951 în luna aprilie 2020. Din totalul românilor care au cotizat la sistemul de securitate socială spaniol peste 200.000 sunt afiliaţi la regimul general, aproximativ 65.000 la regimul agrar, 30.000 lucrează în gospodării, iar alți aproximativ 40.000 sunt angajați independenți.

În ceea ce privește șomajul, odată cu reluarea progresivă a activității în Spania statisticile din luna mai arată o scădere ușoară a numărului lucrătorilor români aflaţi în şomaj, respectiv un total de 84 437 cetăţeni români înregistraţi în căutarea unui loc de muncă, față 84 954 înregistrați în luna aprilie.

Cifrele reconfirmă faptul că cetățenii români afiliați la sistemul de securitate socială spaniol conduc în topul celor mai numeroși cotizanți străini în Spania.

Dacă sectorul HoReCa, care concentrează o parte a forței de muncă româneștia fost puternic afectat de criza economică, iar modul în care se va răsfrânge asupra angajaților români depinde de capacitatea de relansare și redresare a turismului spaniol, în domeniul agricol a existat o cerere crescută de forță de muncă, inclusiv pe durata crizei sanitare. Este în definitiv un sector esențial pe care se bazează securizarea producției în sectorul alimentar. Am acordat o atenție deosebită acestei categorii de angajați, am intensificat dialogul cu autoritățile spaniole, cu patronatele și sindicatele din agricultură și am publicat constant informații relevante privind drepturile ce li se cuvin. Totodată, am acționat în ideea de a preîntâmpina situații nedorite și de a ne asigura că sunt respectate condițiile sanitare la locul de muncă. E o perioadă specială care necesită implementarea de măsuri speciale de protecție. Am vizitat la începutul lunii iunie ferme cu angajați români din sudul Spaniei, am avut un dialog foarte bun și cu reprezentanții companiilor și cu angajații, e o relație care se bazează pe beneficii reciproce. În plus, angajatorii spanioli au nevoie de forță de muncă pentru asigurarea continuității producției într-un sector esențial – cel alimentar, e firesc să prioritizezi siguranța angajaților și m-am bucurat să constat că așa se întâmplă și pe teren.

În termeni de perspective pe piața muncii, asistăm deja la contractarea economiei spaniole, probabil că anumite locuri de muncă ocupate anterior de români vor dispărea temporar, însă altele vor deveni atractive pentru cei care şi-au pierdut locul de muncă deţinut anterior.

  • VS: Avem astăzi o imagine estimativă a comunității, din punct de vedere al repartizării geografice?

Statisticile furnizate de instituțiile spaniole sunt foarte precise și cred că este și meritul comunității românești din Spania, foarte ușor depistabilă prin prisma obiceiului de a-și înregistra rezidența la primăriile spaniole. Distribuția geografică a românilor din Spania favorizează, în mod previzibil, zona capitalei, mai mult de un sfert din totalul de aproximativ 1 milion de români (la sfârșitul anului 2019) fiind stabiliți în regiunile autonome Madrid, dar și Castilla-La Mancha, urmate de comunități de români de câte aproximativ 150.000 persoane in Catalonia, Andaluzia sau Comunitatea Valenciană. Comunități importante se regăsesc și în Aragon, Castilia și Leon și Țara Bascilor, cu cifre care oscilează între 80.000 și 25.000 de rezidenți români.

  • VS: În ultima perioadă, schimburile comerciale între România și Spania au evoluat tot mai bine din punct de vedere al balanței comerciale dintre cele două țări. Mai multe companii românești au reușit să ajungă pe piața spaniolă. A contat aici și sprijinul Ambasadei și al Birourilor Economice. Cum vedeți promovarea produselor și companiilor românești în Spania?

Într-adevăr, anul 2019 a fost 8-lea an de creștere consecutivă a schimburilor comerciale dintre România și Spania, cu un volum record de peste 4,51 miliarde EUR, în creștere cu 4,5% față de 2018. Spania este al 10-lea partener comercial al României după volumul schimburilor comerciale bilaterale, cu o pondere de cca. 3% în totalul comerțului exterior românesc.

La fel de important este faptul că interesul investitorilor spanioli pentru piața românească este, de asemenea, în creștere. Acum 10 ani, stocul investițiilor spaniole în România era de doar 700 milioane EUR; la finalul anului 2019 acesta crescuse la peste 1,76 miliarde EUR. În prezent, Spania este al 9-lea investitor străin în România, cu peste 6.100 companii românești cu participare de capital spaniol. Cca. 33% din capitalul spaniol este investit în sectorul energiei (cu precădere în producția de energie din surse regenerabile), 24% în construcții, 17% în industrie, restul fiind alocat sectorului serviciilor.

Ambasada, prin Biroul de Promovare Comercială și Economică de la Madrid, are un program susținut de promovare a exporturilor românești pe piața spaniolă, a parteneriatelor de afaceri româno-spaniole, precum și a României ca destinație pentru investițiile spaniole. Încă de la preluarea mandatului am intensificat cooperarea cu partenerii locali, camerele de comerț și organizațiile de afaceri, am organizat anual forumuri economice la nivel înalt la Madrid, dar și la Bilbao, Gijon sau Valencia. România a avut o prezență constantă la forumurile de afaceri organizate în Spania, participând cu standuri proprii.

Un program atractiv de evenimente similare aveam pregătit și pentru acest an. Din păcate, criza sanitară ne-a obligat să ne revizuim agenda și să mutăm mare parte din activități în online, astfel încât pregătim pentru a 2-a parte a anului câteva evenimente digitale de promovare a oportunităților de afaceri româno-spaniole.

Totodată, mă bucur să văd că, pe parcursul anilor, prezența antreprenorilor români din Spania s-a consolidat, numărulacestora fiind în creștere. I-am adus împreună, la sediul ambasadei, de fiecare dată când am avut ocazia, pentru facilitarea dialogului între aceștia precum și cu mediul de afaceri românesc. Am creat un mecanism de consultare pe teme economice și de afaceri, sub forma unui Consiliu Consultativ în Afaceri pe lângă Ambasada României la Madrid, ca modalitate flexibilă și eficientă de relaționare cu comunitatea de oameni de afaceri români din Spania.

Deja putem spune că ne aflăm în plin proces de evoluție a comunității noastre din Spania. Este un proces de maturizare a componentei românești a societății spaniole, la care participă românii “de generația a doua”, cum sunt numiți cei născuți în Spania, sau aflați aici de la o vârstă fragedă. Sunt românii care provin din părinți care au emigrat în Spania în căutarea unui loc de muncă, dar care au crescut și s-au format în societatea spaniolă și care odată ajunși la maturitate, aspiră în mod justificat la o integrare în toate straturile socio-profesionale ale societății gazdă, în aceleași condiții cu tinerii spanioli aflați la început de carieră. Iată deci cum putem deja vorbi, după peste 20 de ani de la primele “valuri” de români care au venit în Spania, de o nouă configurație socio-profesională a comunității românești. Am încurajat și sprijinit întotdeauna coagularea unor asociații profesionale, vorbesc de medici, avocați, experți în diverse domenii de activitate, artiști, oameni de cultură români care ocupă deja sau au perspective de a ocupa pe termen mediu poziții importante în cele mai înalte cercuri profesionale și academice spaniole. Cred cu tărie că o mai bună organizare și susținere reciprocă nu pot decât să conducă la recunoașterea meritelor comunității românești și consacrarea acesteia în societatea spaniolă.

Secția Consulară a Ambasadei României de la Madrid și oficiile consulare, în marea lor majoritate, și-au reluat activitatea cu publicul la ghișeu odată cu trecerea în Faza 1 a planului de relaxare.

Activitatea a fost reluată treptat, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță impuse de starea de urgență. Am avut în vedere acordarea de prioritatesolicitărilor urgente acumulate pe durata crizei sanitare, deși nu de puține ori am recurs la a pune la dispoziția tuturor celor în nevoie servicii consulare și documente urgente de călătorie chiar și în plină pandemie. În prezent există un flux constant de aproximativ 150 de persoane deservite zilnic la sediul Secției Consulare. Se procedează la efectuarea unui acces controlat, în concordanță cu regulile sanitare general valabile pe teritoriul Spaniei, păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor de protecție. De asemenea, un aspect important semnalat pe toate canalele noastre de comunicare și pe care aș dori să îl evidențiez și pe această cale, este necesitatea prezentării la sediul Secției Consulare doar în baza unei programări obținute în prealabil pe platforma online www.econsulat.ro. Pe pagina noastră de Facebook și pe canalul YouTube cetățenii români pot accesa video-uri ajutătoare pentru crearea unui cont și solicitarea unei programări.

Prezentarea pe bază de programare la Secția Consulară este un mijloc absolut necesar chiar și în noua normalitate, evităm astfel aglomerări care ar putea fi periculoase pentru sănătatea tuturor și asigurăm un flux ordonat, precum și acordarea de servicii consulare rapide și de calitate.

Situația neașteptată în care ne aflăm ne-a obligat să regândim acțiunile și proiectele noastre în raport cu comunitatea din Spania. Pe fondul dificultăților cu care s-au confruntat cetățenii români pe durata crizei sanitare, am decis ca, împreună cu reprezentanții asociațiilor de români, ai grupurilor civice și ai cultelor de pe întreg teritoriul Spaniei, să punem pe primul loc proiecte centrate pe acțiuni de stimulare a solidaritățiiîn rândul membrilor comunității românești.

Dialogul nostru cu mediul asociativ este unul constant, organizăm lunar videoconferințe cu reprezentanții acestora în care schimbăm idei și mai ales încercăm să răspundem nevoilor acestora. O idee rezultată în urma discuțiilor constă în demersul de creare a unei platforme digitale de solidaritate, care ar putea fi extinsă și în alte state care găzduiesc comunități importante de români.

Vom continua să sprijinim inițiativele cultural-educaționale ale mediului asociativ însă am sfătuit asociațiile, cultele și grupurile civice să-și accentueze, cel puțin pentru o perioadă, latura social-umanitară a acțiunii lor. Totodată, având în vedere restricțiile sanitare, am încurajat ajustarea proiectelor acestora la mediul digital.

  • VS: Sunt momente destul de grele pentru unii dintre conaționalii noștri, de la probleme cu locul de muncă, până la plata chiriilor și susținerea traiului de zi cu zi. Ce transmiteți membrilor comunităților românești în contextul “noii normalități”?

O mare parte din activitatea noastră în această perioadă a urmărit informarea cât mai amplă a cetățenilor români privind situația economică fragilă generată de pandemie. Am tradus în limba română toate documentele oficiale emise de autoritățile spaniole în ceea ce privește protecția socială a rezidenților statului spaniol, am redactat un Ghid al lucrătorului român în Spania, am informat despre posibilitatea de a accesa facilitățile oferite de statul spaniol celor intrați în șomaj, celor aflați în imposibilitatea de a-și plăti chiria sau despre alte măsuri adoptate autorități în sprijinul celor aflați în situații limită generate de pandemie.

Reiterez importanța prestării muncii în baza unui contract cu forme legale, care s-a dovedit a fi o plasă de siguranță pe durata pandemiei, garantând dreptul la șomaj, la ajutoare sau asigurări medicale în cazul pierderii locului de muncă. Le recomand să fie vigilenți în căutarea unui loc de muncă și să evite intermediari care ar putea să nu fie de bună credință. Criza a constituit un prilej de reconfirmare a importanței deținerii unui contract de muncă ferm, de a avea șederea pe teritoriul Spaniei reglementată, de a deține documente de identitate valabile, asigurări de sănătate publice sau private, toate instrumente legale care ne ușurează traiul și ne pot scoate din situații de urgență.

VS: Va multumim si speram ca membrii comunitatilor romanesti din Spania sa se sustina reciproc in continuare si sa acceseze informatiile si programele oficiale, pentru a diminua efectele  stirilor false si informatiile contradictorii care apar in acesta perioada.

Nota : Sublinierile din text apartin redactiei Viata in Spania.