Discursul Regelui catre Spania

0

         Regele Felipe al VI-lea s-a adresat spaniolilor, intr-un discurs emotionant , in aceste momente de cumpana .  Majestate Sa a indemnat la solideritate afirmand ca “ Acest virus nu ne va invinge . Ne va face mai puternici ca societate”.

        Suveranul a apreciat  eforturile tuturor celor care  lupta cu acest dusman perfid si si-a exprimat admiratia pentru personalul medical numindu-l  “prima linie de aparare “ . Trebuie reamintit faptul ca 13% din persoanele infectate sunt cadre medicale

        Spania este a doua cea mai afetata din lume, cu  3434 decese si peste 47000 infectati, pana la acest moment. Numai in Madrid se inregistreaza un mort la fiecare 6 minute iar patinoarul transformat in morga. Guvernul a cerut ajutor NATO.

        In aceasta situatie sumbra,  Regele Felipe al VI-lea a indemnat societatea sa “lase diferentele” deoparte,sa se solidarizeze in aceste vremuri dificile , pentru ca “Spania este o tara mare, un popor mare care nu renunta in fata dificultatilor…Exista moment din istoria popoarelor in care realitatea ne testeaza intr-un mod dificil, dureros si uneori extrem.”

    Totodata i-a incurajat pe spanioli si i-a indemnat  ca fiecare sa fie parte din aceasta lupta. I-a asigurat apoi ca Spania va trece si de aceasta incercare dureroasa, vazuta ca “o paranteza in viata noastra…..Vom recupera normalitatea existentei noastre, a vietii pe strazile noastre, in orasele si oraselele noastre….Spania isi va recupera pulsul, vitalitatea si puterea sa.”