Dubla cetatenie posibila in primavara acestui an

0

La doar cateva luni de la infiintarea comsieii de lucru intre guvernele roman si spaniol – in luna noiembrie 2022 – surse din Guvernul Spaniei anunta o posibila vizita a premierului Pedro Sanchez la Bucuresti in primavara anului 2024.

In cadrul acestei intalniri bilaterale, se estimeaza ca va fi semnat tratatul bilateral intre Romania si Spania pentru posibilitatea existentei dublei cetatenii.

Semnarea tratatului – solicitat de multi ani de catre romanii din Spania – ar rezolva o mare dorinta a romanilor din diaspora, aceea de a putea pastra siu cetatenia romana dupa obtinerea celei spaniole.

Chiar daca exista mai multe discutii si articole publicate in media online, tratatul pentru dubla cetatenie nu a fost semnat si nu este inca in vigoare.

Sansele ca semnarea actului sa aiba loc la Bucuresti in primavara anului 2024 sunt insa destul de ridicate si acest fapt ar confirma un moment istoric in relatiile dintre cele doua tari, important pentru cei aproape un milion de romani care sunt rezidenti pe teritoriul Regatului Spaniei.