El Pais : Top 12 cele mai frumoase sate romanesti

0

Cotidianul spaniol El Pais a realizat un top al primelor zece cele mai frumoase sate  din Romania, fara vampiri si alte legende comerciale.

Intre primele cinci locuri se afla Bazna, Polovragi si Cirlibaba iar o mare parte dintre aceste zone rurale se afla in Maramures sau in zona montana.

 Localitatea cu izvoare termale Bazna, la nord de Sibiu,  a fost situata pe primul loc ca frumusete pentru atmosfera sa aparte, cladirile – unele dintre ele in stil gotic – si nu in ultimul rand biserica fortificata. Este o asezare dezvoltata de sasi si care si-a pastrat o mare parte din farmecul trecutului linistit.

Polovragi este situat in zona Gorjului si este cunoscut atat pentru perisajele sale, stilul brancovenesc al unor constructii dar si prin plantele si zonele considerate vindecatoare.

Cirlibaba este situata langa Suceava si cunoscuta atat prin superba biserica ortodoxa cat si prin stilul de viata traditional, in jurull caruia s-a dezvoltata o intreaga zona turistica.

Celelalte sate dintre cele 12  mentionate de El Pais sunt Sirnea, Rasinari, Bitiza, Breb (Maramures), Ciocanesti, Biertan, Viscri, Targu Neamt si Rimetea.

Topul complet il puteti vedea pe site-ul el Pais  https://elviajero.elpais.com/elviajero/2019/03/22/album/1553265783_381828.html#foto_gal_12

credit foto : Razvan Nicolescu, Life Pro Photo