Esti pregatit pentru un implant de CIP in creier?

0

  Implanturile unor cipuri in creierul uman a ajuns in faza de implementare la inceputul anului 2024. Chiar daca problema morala ramane inca in discutie, primele cipuri sunt deja in teste si sunt gandite pentru a evolua in sprijinul ameliorarii unor boli degenerative, de memorie sau in ruma unor accidente. Probabil piata va evolua rapid. Suntem pregatiti pentru astfel de implanturi?

Inca un pas  a fost facut. Firma Neuralink a lui Elon Muska implantat primul dispozitiv „Telepathy”, în creierul unui om, scrie Daiymail.com.  Acum, dupa  experimente controversate facute pe animalele de laborator s-a dat startul  testarilor  pe oameni.

   Dispozitivul de marimea unei monede va servi pentru a face conexiunea directa cu telefonul sau calculatorul, care vor fi accesate astfel cu puterea mintii. Practic semnalele electrice produse de neuroni, celulele nervoase din creierul uman, vor fi decodificate de tehnologie.

       Cip-ul  care urmeaza sa fie implantat in creier  introduce  64 de fire cu 1024 de electrozi minusculi care vor capta si trimite semnalele electrice unui procesor care faciliteaza comunicarea dintre minte si lumea exterioara.

        Operatiunea de implantare  va dura  aproximativ o jumatate de ora, timp in care o bucata din creier va fi inlocuita de dispozitivul performant.

        Expertii sustin ca dispozitivul  va fi util si pentru persoanele cu dizabilitati ajutandu-le sa poata comunica mai rapid si mai usor. Este un prim pas si in ceea ce priveste comunicarea telepatica de acest tip.

        Desi pare desprins dintr-o lume SF,  cipul reprezinta un pas revolutionar pentru viitor, testele urmand sa dureze in jur de 6 ani. Lansarea sa a facut inconjorul planetei generand aprige dezbateri mai ales ca experiméntele pe animale au inregistrat si multe esecuri.

Sursa info  : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-13022313/Elon-Musk-Neuralink-brain-chip-guide-human-implanted.html