Evitati cozile sau AMENDA de 3000 lei la intrarea in tara!

0
smart

Completati formularul PLF!

       Din 20 decembrie, la intrarea in tara , toate  persoanele trebuie sa detina Formularul digital de intrare in Romania(PLF). Formularul trebuie  completat cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei ; de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator şi nu trebuie tipărit. Acest document este utilizat in 18 tari UE si permite localizarea rapida a contactilor unei persoane , in cazul contagierii cu Covid-19.

ATENTIE !!!

AMENZI intre 2000 si 3000 lei, vor  primi cei care nu completeaza Formularul PLF, au anunţat,  reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Unde se gaseste si cum se completeaza Formularul  PLF

Formularul se completeaza electronic, pe platforma https://plf.gov.ro. Pentru eliberarea PLF trebuie sa va autentificati cu o adresa de e-mail, pe care veti primi linkul de acces. Apoi veti  completa urmatoarele informatii:

  • Numele, prenumele, datele de intentificare si de contact
  • Tara, zona si localitatea din care calatoreste spre Romania, inclusiv tarile tranzitate
  • Data intrarii in tara noastra
  • Datele de identificare ale minorilor insotitori, atunci cand este cazul

Formularul este necesar tuturor persoanelor care doresc sa intre pe teritoriul Romaniei, indiferent ca sosesc cu  avionul, autoturismul personal, trenul sau cu mijloace de transport in comun rutiere sau navale. În cazul unei familii, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru ceilalti. Parintii, tutorii si reprezentantii legali ai minorilor au datoria de a completa si pentru acestia documentul QR.