Viata in Spania: Fara carantina cu PCR sau vaccin

0
smart

Incepand de luni, 6 septembrie 2021, Spania a trecut pe lista galbenain clasificarea COVID in functie de numarul de cazuri, astfel ca nu mai este obligatorie carantina la intrarea in Romania.

Sunt scutiti de carntina cei care prezinta un test PCR realizat cu cel mult 72 de ore inainte de imbarcare de catre o clinica cu laborator autorizat, care sa poata introduce rezultatele testelor in sistemul international de prevenire a extinderii pandemiei.

Pentru ca in aceste zile multi dintre noi revin in Spania pentru inceperea scolilor, este important de stiut ca – tot incepand cu 6 septembrie – este necesar test PCR sau antigen, impreuna cu obtinereaonline a  codului QR.  Avantajul este ca Spania accepta si testul antigen realizat cu 48 de ore inainte, in timp ce Romania nu accepta decat vaccin sau test PCR pentru a se evita carantina.

Nu trebuie sa uitam ca rezultatul testului PCR poate fi transmis in 24 de ore, astfel ca el trebuie facut cu o zi inainte de plecare.

“Testul PCR este un test care necesita laborator, astfel ca raspunsul se poate da in aceeasi seara sau a doua zi dimineata. Este bine sa nu uitam ca este nevoie de programare si – fiind vorba de laborator – testele PCR este ideal sa fie realizate in prima parte a zile, pana in ora 13. Sa nu uitam ca este nevoie de un laborator acreditat care sa poata oferi rezultate valabile pentru calatorie.”  a declarat pentru Viata in Spania domnul  doctor Cristian Boteanu, de Centrul Medical Romanesc din Valencia, Centro Medico Maria, www.centromedicomaria.es

Pentru copiii cu varste sub 6 ani nu este necesara realizarea testului PCR. Persoanele vaccinate nu intra in carantina.