Formular obligatoriu pentru intrarea în Spania

0

Dacă doriți să ajungeți în Spania venind din altă țară trebuie să completați OBLIGATORIU un formular online de sănătate publică PLC (Passenger Location Card) și să obțineți un COD QR. Fără acestea nu mai puteți intra în Regatul Spaniei. Măsura a intrat în vigoare la 1 iulie 2020.

      Formularul este gratuit și se găsește online pe www.spth.gob.es sau folosind aplicația SPAIN TRAVEL HEALTH (SpTH) si trebuie completat cu 48h inainte de sosire. După completarea acestuia, veți primi un COD QR pe care trebuie să îl prezentați atunci când ajungeţi  în Spania.  Furnizaţi informațiile cu atenție ca să fiți siguri că sunt corecte. Formularul trebuie completat individual și în cazul grupurilor. Chiar și minorii sau persoanele dependențe trebuie să aibă propriul formular. Acesta poate fi completat de părinte sau însoțitor care răspunde pentru exactitatea informațiilor.

Iată ce date sunt cerute pe https://www.spth.gob.es/create: nume, prenume, numărul pașaportului sau cărții de identitate, numărul zborului, data sosirii, sexul, adresa permanentă, numărul de telefon, informații despre șederea în Spania și o adresa de email.

După ce ați completat formularul online veți primi pe email sau aplicație un COD QR care poate fi uploadat în telefonul mobil sau printat (doar până la 31 iulie) pentru a fi arătat autorităților, la vamă.

Formularul este valabil pentru o singură călătorie și trebuie refăcut de fiecare dată când intrați în Regatul Spaniei.

A fost stabilită o perioada de tranziție. Până pe 31 iulie se acceptă că acest formular- COD QR să poată fi prezentat la graniţă și în format tipărit dacă nu ați putut completa online.

Formularul este disponibil în mai multe limbi : spaniolă, franceză, engleză și olandeză.

 Spania și-a deschis, începând cu 21 iunie 2020 granițele pentru toate țările din Uniunea Europeană iar pentru cetățenii români nu impune în momentul acesta  izolarea sau carantina.

Alte măsuri:

Călătorilor le va fi măsurată temperatura. În cazul în care o persoană este suspectată de COVID 19 sau o altă boală contagioasă, va fi supus unor evaluări a stării de sănătate.

În Spania masca e obligatorie în spații închise și transport public. pentru persoanele de peste 6 ani  și chiar în aer liber dacă nu se poate realiza distanțarea socială de peste 1,5m. Exceptați de la această regulă sunt cei care suferă de boli respiratorii sau persoanele cu dizabilități.