Francezii promit curse TGV mai ieftine in Spania

0

La cateva luni dupa ce autoritatile spaniole au anuntat liberalizarea pietei transportului de calatori pe linia ferata, Caile Ferate Franceze SNCF intentioneaza sa lanseze in  martie 2021 primul tren de mare viteza in peninsula Iberica.

Prima ruta pe care va rula SNCF in Spania va fi intre Barcelona si Madrid, cu opriri la Zaragoza, Aragon si Taragona. In cea de a doua etapa se are in vedere introducerea trenurilor de mare viteza franceze si pe rutele Madrid catre  Valencia, Alicante, Cordoba, Sevilla si Malaga.

In prezent exista o linie rapida operata de RENFE intre Madrid si Valencia, cu o durata de doar 90 de minute, dar preturile sunt destul de ridicate. Francezii estimeaza ca vor reusi sa reduca costurile biletelor cu pana la 50 la suta si sa creasca astfel popularitatea trenurilor de mare viteza in randul spaniolilor.

SNCF va folosi modelul classic Alstom Euroduplex si conform declaratiilor oficiale spera sa ajunga la 30 000 de pasageri pe zi dupa lansarea trenurilor catre toate destinatiile mentionate.