Ghidul complet pentru cei care trec de mâine 11 mai în faza 1

0

Pentru cei mai norocoși dintre noi, o parte dintre regiuni trec de mâine la faza 1, următoarea etapă spre nouă normalitate. Este bine sa avem idée ce este permis inclusiv pentru cei pentru care s-a prelungit momentan  faza zero, în condițiile actuale.

Nu trebuie să uităm că indiferent de faza, toate regiunile din Spania se află încă în stare de urgenta, conform ultimei decizii a Parlamentului. Ce se întâmplă în faza 1?

Se deschid magazinele cu suprafață de până la 400 de mp și terasele care pot funcționa la maxim 50 la sută din capacitate. În cazul teraselor, distanta dintre mese va fi de doi metri și nu vor avea acces grupuri mai mari de 10 persoane.

Pentru centrele de cosmetica și frizerii rămâne obligatorie stabilirea unui program separate  pentru persoanele de peste 65 de ani.

Sunt permise exercițiile în aer liber și sporturile individuale, cum sunt tenisul și atletismul, sporturi la care nu există contact fizic. Nu este permisă încă folosirea vestiarelor.

Sunt premise reuniunile de maxim 10 persoane – prieteni, rude, vecini – în interiorul sau în afara locuinței. Trebuie păstrată însă distanta socială de doi metri.

Lăcășele de cult pot permite accesul enoriașilor până la 30 la sută din capacitate.

Persoanele care locuiesc la același domiciliu pot călători în aceeași mașînă. În cazul în care persoanele nu locuiesc împreună, cel mult două persoane pe o bancheta, cu folosirea măștilor de protectie.

Nu uitați că se permit doar deplasările între zone aflate în aceeași faza. Dacă ne aflăm în faza 1 cu atât mai mult nu sunt premise deplasări către zone care se află în faza zero.

În general se va ține cont de aceleași condiții speciale :

– distanță interpersonală de 2 metri;
– spălarea frecventă a mâinilor cu sapun si dezinfectant pe baza de alcool;
– se recomandă utilizarea măștilor de protecție (obligatorii în mijloacele de transport în comun).

Puteți consulta ghidul complet în limba spaniolă la