Ghidul romanilor in Spania in varianta video incepand cu luna noiembrie

0

Dupa succesul “Ghidului romanilor in Spania”, brosura de 108 pagini ce ofera informatii romanilor din Regatul Spaniei, in acest an – tot cu spijinul si finantarea Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei – este lansata o serie de 18 tutoriale video, varianta video actualizata si completata a ghidului tiparit.

Astfel, in cadrul tutorialelor se ofera informatii despre contracte de munca, contracte in agricultura, apostila de la Haga, chirii in Spania,asistenta sociala, echivalarea diplomelor, pensii sau cum functioneaza Centrul unic de contact si suport din cadrul Ministerului Afacerilor Externe prin doua dintre compnenetele sale, anume cele de Call Center si Econsulat.

Practic in acest moment – cum ne-a declarant producatorul tutorialelor video, Razvan Nicolescu- romanii din Spania beneficiaza atat de ghidul tiparit – pe care il puteti regasi in varianta online si accesand viatainspania.com – cat si varianta video, usor de accesat si distribuit prin intermediul canalului de You Tube “Info romani in Spania” :

https://www.youtube.com/@InfoRomaniinSpania-fy4oi/videos

Exista astazi – se pare in premiera pentru Diaspora romaneasca o platforma completa de informare, de la brosura tiparita la tutoriale video si articole informative online. Toate aceste componente sunt cu acces gratuit, permanente si actualzate periodic.

Componentele acestei platforme de informare sunt proiecte sustinute de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni.