In Spania se vinde mult popcorn in timpul pandemiei

0

In Spania se vinde mult popcorn in timpul pandemiei

Cercetatorii de la Institutul Nielsen au constatat ca evolutia cumparaturilor depinde de fazele pandemiei, oamenii din Europa orientandu-se spre diferite tipuri de produse.

Putem considera trei faze principale de cumparaturi, raportandu-ne la fazele pandemiei si la gradul de izolare al oamenilor la domiciliu.

In prima faza cumparatorii au crescut cererea de medicamente si alimente de baza. A urmat explozia cererii de dezinfectante si diverse tipuri de masti de protectie. In faza a treia a crescut volumul cumparaturilor online si in special a produselor de genul … popcorn si frisca.

Institutul – specializat in studiul pietei consumatorilor – a constatat ca in luna martie in Germania s-au vandut masiv servetele si detergenti de uz casnic,  in Franta peste si pasta de rosii , in Spania  produse de ingrijire a pielii si popcorn,  in Italia au crescut vanzarile de popcorn iar in Marea Britanie vanzarile de frisca.

La modul general s-a vandut in timpul pandemiei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, vopsea de par.  Tendinta era  previzibila, tinand cont ca sunt inchise inca centrele cosmetice.

In timpul pandemiei au crescut firesc vanzarile online, inclusiv produsele de baza fiind vandute astfel si aduse prin curieri, mai ales la persoanele de peste 65 de ani.

Serviciile medicale nu au putut fi transferate online, dar se asteapta o crestere vizibila dupa finalul restrictiilor, mai ales ca oamenii vor avea probabil mai multa grija de sanatate.

Studiul – preluat de DPA – arata reactii inedite ale populatiilor din tarile europene la efectele izolarii.