In Valencia, Las Fallas a invins pandemia

0

              LAS FALLAS de Valencia a transformat orasul intr-o petrecere  gigantica, strazile fiind inúndate de oameni , muzica si veselie.  Iata ca Las Fallas a reusit sa biruiasca pandemia,   dupa ce anul trecut sarbatoarea a fost anulata. Pentru prima data in istoria acesteia  localnici si turisti  pot sa admire  celébrele fallas stradale ( monumente statuare), parada costumelor traditionale sau  focurile de artificii intre  1 si 5 septembrie si nu in martie asa cum se desfasura  in alti ani.

Sursa foto : VIP EVENT VALENCIA

       Timp de 5 zile,   sute de fallas-uri sunt ridicate in aer liber in principalele piatete ale orasului, únele de dimensiuni impresionante, de peste 20 metri. Ele sunt compuse din ninoti, adica papusi in valenciana.

 Ninotii iau forma unor personaje  celebre din mitologie, filme, desene animate, política sau istorie si sunt reprezentate in stil caricatural sau burlesc. Ansamblurile de personaje, fallas-urile sunt construite in jurul unei idei centrale, in general  o   satira sau o  ironie la adresa societatii.

       Aceste ansambluri alegorice sunt contruite de-a lungul anului in atelierele maestrilor falleri si amplasate la inceputul sarbatorii, piesa  cu piesa. Valencienii sunt implicati de generatii, trup si suflet in contruirea ninotilor. In fiecare cartier exista cluburi de fallas care se mandresc cu creatiile lor.

De altfel unul dintre cele mai importante momente ale sarbatorii il  reprezinta desemnarea celui mai reusit ninot . Acesta va fi indulat, adica va ajunge la Muzeul Faller si un va fi incendiat ca tóate  celelalte la finalul festivitatilor.

 Pe langa spectaculoasele monumente statuare, puteti admira fallerii care defileaza in costume traditionale si depun buchete de flori langa Catedrala, la Virgen de los Desamparados, la statuia Fecioarei Maria, fiind insotiti de muzicanti.

Evenimentele pirotehnice  sunt mai putin spectaculoase in acest an in cauza restrictiilor date de pandemie. Totusi pregatiti-va sufleteste pentru mascleta, in care sunt detónate ritmic petarde de mare putere!   Pe langa profesionisti ,  participantii se implica si ei cu un spectacol asurzitor de petarde si pocnitori, procúrate de magazinele din zona.

sursa foto : VIP EVENT VALENCIAevenimente, sedinte foto produse, restaurante, copii, nunta si botez, foto instant la eveniment si promovare profesionala retele sociale si site de prezentare