Dupa ce iesim din izolare : la plimbare cu rechinii in Valencia

0

    Plimbarea in tunelul cu rechini, acvarii cu balene beluga si morse uriase, pestii scorpion  si pisicile de mare, crocodilii  si spectacolele cu delfini sunt doar cateva din atractiile Oceanografului din Valencia.    

     Este mai mult decat un acvariu, reprezinta  o incursiune fantastica in fauna marilor si oceanelor din toata lumea. Situat in centrul Orasului Artelor si Stiintelor, un ansamblu de cladiri cu aspect futurist , Oceanograful este asaltat de milioane de turisti din toata lumea.

 

     Pentru a evita cozile, rezervati-va biletele online  si daca se poate, programati-va vizita in timpul saptamanii sau in afara sezonului turistic. Pentru cei care opteaza pentru un city break,  tineti cont de faptul ca aveti nevoie de cel putin 3 ore, dar mai curand 5 pentru a reusi sa vedeti toate atractiile de aici.

     Cea mai impresionanta sectiune este cea dedicata rechinilor. Giganticul acvariu  se intinde de-a lungul catorva incaperi. Spectaculos este faptul ca  vizitatorii pot urmari cu sufletul la gura  ferocele creaturi , printr-un tunel de sticla ce strabate mijlocul bazinului.  Si ai ce  admira : 22 specii de rechini  si pisici de mare, de la  marele alb la pestele fierastrau.

   Daca ajungeti sa vizitati Oceanograful vara,  puteti alege sa dormiti aici, in cadrul programului  “ O noapte cu rechinii”.

      Dupa  atatea senzatii tari un show cu delfinii este tot ceea ce trebuie pentru a va relaxa.

     Veti fi impresionati mai apoi de dansul balenelor beluga ce plutesc gratios in acvariile de dimensiunea unei cladiri. Langa ele , nu la fel de gratioase, imensele morse mustacioase plonjeaza  in apa rece.

      Pinguinii au si ei parte de o atentie speciala. In ecosistemul artificial care le este dedicat, ninge in permanenta  iar ei pot fi studiati atat in apa cat si pe uscat, cu mersul lor caraghios, gata sa alunece de pe o stanca.

     O alta experienta inedita o reprezinta  Colivia uriasa, de inaltinea unui bloc de 4 etaje, in care turistii intra in lumea pasarilor exotice. Cu un penaj viu colorat ibisi rosii , egrete albe si lopatari roz  merg nestingheriti printre oameni.

   Oceanograful e un adevarat labirint atat la suprafata cat si in subteran unde sunt adapostite zeci de acvarii.

   Gandite pe ecosisteme marine si zone geografice , ele reprezinta o imagine vie a adancurilor dintr-o anumita partea a lumii, o istorie vie a lectiilor de biologie, in care turistii vor ramane cu o imagine clara a speciilor dintr-o zona a Terrei, fie ca vorbim de ecuator, tropice sau poli.

   Poate cele mai specatculoase si apreciate zone sunt cele dedicate faunei din recifurile de corali din  Marea Rosie sau  Oceanul Indian, de la pesti exotici ,arici de mare, pesti scorpion sau meduze colorate.

   Cei mici vor fi  fascinati sa afle tainele caracatitelor, intrand printr-un mic tunel in interiorul acvariului in care traiesc acestea.

   Dupa atatea ore de  admirat creaturi marine va puteti relaxa la unul din restaurantele de aici sau sa vizitati magazinele de suveniruri.