Lumea Dacilor la Bradet

0

Tot mai multe autoritati locale din Romania  incearca sa isi promoveze zona in cadrul targurilor de turism nationale sau internationale, aducand in centrul atentiei nu doar produse regionale ci si momente speciale ale istoriei romanilor.

Legenda contelui Dracula nu mai este suficenta si nici destul de populara pentru toate categoriile de turisti. Rezervatiile naturale, mancarea bio sau traditionala, fermele ecologice unde poti chiar munci cateva zile,  devin tot mai poplare.

Una dintre temele preferate din ultimii ani o reprezinta “Lumea Dacilor”,  promovata si in frumoasa zona a Bradetului – Arges, la inceputul lunii noiembrie 2019.  Exsia déjà in jurul acestei teme istorici, sculptori, pictori si trupe muzicale sau mesetesugari care se strang din toata tara.

Si daca tot vorbim de “ Lumea dacica”, sa ne amintim ca in lupta cu dacul Decebal, imparatul roman Traian provenea din regiunile spaniole cucerite, fiind de origine spaniola.

Sarbatorirea de la Bradet a fost un parteneriat public privat, incheiat intre primaria din Bradet si Carpatia Tour, companie de turism implicata de cativa ani in promovarea traditiilor dacice de acum cateva mii de ani.

“ Este important sa nu ne uitam istoria si care sunt stramosii nostrii, oriunde ajungem in lume… Dacii au fost un popor care neinvins  definitiv, care  a reusit sa supravietuiasca si sa isi duca traditiile mai departe, chiar si in fata marelui Imperiu care a fost cel Roman. Este bine ca si companiile de turism sa investeasca nu doar in promovarea brandului propriu dar si in cresterea unor branduri de tara care sa ne pozitioneze ca istorie, cultura si continuitate intre popoarele europene” spune Gelu Irimia, proprietarul firmei Carpatia Tour si a pensiunii Ciprian, situate in zona Bradet-Bradulet, in mijlocul naturii salbatice.

“ Ne dorim sa ne promovam zona cu produsele specifice – cum este branza traditionala de Bradet – cat si turismul local si cel national. Nu este simplu sa construiesti un brand local, dureaza mai multi ani, dar trebuie sa avem continuitate in ce construim, indiferent de partidul politic” declara primarul comunei Bradulet,  Evlampie Alecu.

La eveniment au participat mesteri populari,ansambluri locale si artistii  Gabriel Tora, Adrian Voican, Nicolae Rotaru si Elena Iaga.

Lumea dacica nu este doar o tema la moda, ar putea fi unul dintre brandurile turistice ale Romaniei. Aduce energie, exotismul istoriei vechi si curiozitatea traditiilor unui popor care a reusit sa supravietuiasca sis a se transforme mii de ani intr-o zona geostrategica dificila.