Madrid: Gala excelenței românești din diaspora

0

       Cea de-a treia ediție a Galei de excelență a românilor din afara granițelor țării. se va desfășura în  perioada 25 – 27 noiembrie 2022, în incinta Hotelului Wellington din Madrid.

        În cadrul acesteia, 58 de români de succes care s-au remarcat în diaspora vor  primi Trofeul Excelenței Românești. Aceștia au fost desemnați câștigători dintre nu mai puțin de 176 de personalități nominalizate.

        Pentru 3 zile, capitala Spaniei va deveni epicentrul diasporei, în cadrul galei organizate de El Occidente rumano participând  reprezentanți de prestigiu ai comunităților  românești  din  Australia, SUA, Canada, Finlanda, Anglia, Belgia, Franța, Cehia, Austria, Elveția, Olanda, Germania, Croația, Italia și Spania. Evenimentul care va marca totodată Ziua Națională a României,  va fi  prezentat de  Mihaela Tatu, cunoscută publicului ca realizatoare și moderatoare de emisiuni de televiziune de top din România.

        Campania “Noi Susținem Excelența” a fost lansată în 2015, pentru a îi susține și omagia pe românii care fac performanță dincolo de granițe, în țările în care au emigrat. Astfel prin succesul și activitatea lor ei aduc un plus de valoare imaginii României în lume. Poveștile lor au fost publicate atât în edițiile tipărite ale publicației Occidentul românesc, cât și pe platforma online.

       După o pauză de doi ani, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, iată că cea de-a treia ediție a  Galei de excelență a românilor din afara granițelor țării ( 2020-2022) vine să îi  premieze pe conaționalii care fac renume spiritului românesc.