Micile afaceri de familie ale romanilor au succes in Europa : “C&C Cake” sau cum indulcesc romanii clientii din Liverpool

0

Constantin si Cristina Manzu au ajuns in Anglia in urma cu 8 ani, iar in concediul post natal au inceput sa ofere prajituri si alte dulciuri cunoscutilor. Hobby ul s-a transformat in cateva luni intr-o mica cofetarie, unde patiseria si prajiturile la portie sunt cele mai cautate. Peste jumatate dintre clienti un sunt romani, iar afacerea de familia creste atat timp cat se investeste pasiune, energie positiva si dragoste.

Cand v-ati mutat la Liverpool si cum ati ajuns la o afacere de familie?         

Suntem Constantin si Cristina Manzu si ne ocupam cu indulcirea romanilor din Liverpool si imprejurimi, prin intermediul micii noastre cofetarii cu numele “C&C Cakes”.

         Suntem o familie simpla din Bucuresti, am ajuns in Londra (precum mai toti romanii) in vara anului 2015, pentru ca mai apoi sa ne mutam in Liverpool un an mai tarziu.

Am lasat casa, familia (parinti, frati si bunici) si prietenii pentru o dorinta arzatoare de a reusi in viata, noi precum si baietelul cel mare Albert. Visul nostru, inca de pe vremea in care eram in tara a fost de a avea o cofetarie a noastra.

Care au fost pasii si cum v-ati facut curaj ca sa incepeti o mica afacere de familie?

            Afacerea in sine a luat nastere dupa venirea pe lume a celui de-al 2-lea copil. Fiind acasa, in post natal si avand timp liber, am inceput prin a le oferi prietenilor torturi pentru aniversari.

Ulterior, recomandarile pe grupurile locale de Facebook, si  feedback-urile pozitive ne-au facut sa ne gandim la o viitoare afacere.

Care sunt dulciurile cele mai cautate ?

Din 2016 am incercat sa surprindem clientii cu cele mai bune si variate gusturi si frumos decorate torturi, realizate acasa intr-o bucatarie si un dining modificat.

            In luna Decembrie anul trecut, am reusit sa dam viata cofetariei “C&C Cakes” in Bootle, Liverpool, unde realizam prajituri, torturi si patiserie artizanala, unde totul este realizat de la zero, incercand sa pastram gustul produselor ce le savuram in copilarie.

            Din echipa “C&C Cakes” mai face parte si cumnata noastra, Sanda, care prepara cele mai delicioase produse de patiserie, precum covrigi, merdenele,strudele, placinte, checuri, cozonaci s.a.m.d. Cristina, cu combinatiile uluitoare de gusturi si texturi, pe partea de produse de cofetarie si Costi modelatorul decorurilor si figurinelor din pasta de zahar.

            Prajiturile la portie si patiseria sunt cele mai solicitate produse, insa acestea aduc oamenii inapoi in cofetarie pentru a comanda torturi personalizate pentru persoanele dragi.

Apreciaza englezii si ceilalti clienti straini dulciurile romanesti?

Strainii reprezinta peste 50% din clientela “C&C CAKES”, iar preferatele lor sunt de cele mai multe ori prajiturile traditionale romanesti, amandina, savarina si carpati-ul , pe langa prajiturile in forma de fructe, cheesecake-uri si alte prajituri fine.

   Initial eram tematori crezand ca englezul de rand nu va aprecia prajiturile noastre, insa feddback-urile pozitive au inceput sa apara necontenit, oferindu-ne mult mai multa incredere.

     Acum dupa peste 6 luni de la deschidere avem deja clientii casei, care ne viziteza chiar si de 2-3 ori pe saptamana si clienti noi zilnic, lucru ce ne face sa venim mereu cu surprize, sa organizam zile speciale, chiar programe de fidelizare si de caritate.

ViatainSpania.com isi doreste sa sustina afacerile romanesti din Europa, mai ales cand ele sunt crescute cu suflet si alaturi de cei dragi. Voi practic intr-un timp scurt, aproximativ 6 luni, ati reusit sa va faceti cunoscuti in comunitate si sa profilati o afacere de familie de succes.     

Da, am muncit mult, am pus suflet, dar se pare ca rezultatele apar. Cu totii ne dorim sa ne amintim de gusturile copilariei, iar englezii le descopera acum alaturi de noi. E important sa iti placa ce faci si sa investesti energie frumoasa, mai ales cand este vorba de torturi, prajituri, patiserie.

Clientii “C&C Cakes” pot gasi produse variate de patiserie, torturi pentru orice tip de eveniment, prajituri traditionale si internationale, precum si candy bar-uri si decoruri profesionale pentru evenimente!

             Romanii au fost dintotdeauna oameni visatori, alegeti sa faceti in viata ceea ce va place si lucrurile bune vor veni de la sine, cu multa munca, ambitie si perseverenta orice vis se poate indeplini!