Noi reguli la plajă în Spania !

0

  

     Oameni din întreaga lume își petreceau vacanțele în stațiunile spaniole.Nu se știe încă exact ce se va întâmpla cu turismul estival, dacă și în ce condiții vor mai fi asaltatele plajele cu nisip fin. Tur operatorii și agențiile așteaptă un semnal din partea autorităților mai ales că Spania, lovită crunt de epidemia de coronavirus a început deja planul de relaxare a măsurilor .

   Pentru prima dată după restricțiile impuse de starea de urgență, locuitorii din Barcelona au putut să se bucure de aerul și plajele Mediteranei. Au fost  supravegheați atent de polițiști și nu au avut voie să practice decât sporturi individuale. Accesul a fost permis doar câteva ore pe zi, între 6 și 10 dimineața exclusiv pentru înot, alergare sau vâslit. Nu sunt premise încă picnicurile, plimbările sau statul la soare. Sportivii de performanță au voie să își facă antrenamentele seara. 

    În urmă cu câteva zile, președintele guvernului regional al Andaluziei Juan Manuel Moreno declara că vor fi deschise 1000km de plajă în zonă, în lunile iulie și august, unde vor fi impuse măsuri de distanțare socială iar polițiștii locali se vor asigura că regulile sunt respectate, citat de BBC. In cazul atingerii numărului maxim admis de oameni pe o plajă nu vor mai fi lăsaţi să intre alţii, după principiul “primul venit,primul servit.”

    Ca și în cazul Italei sau Greciei, industria turistică este vitală pentru bunul mers al economiei. În  condițiile în care șomajul este în creștere iar tot mai multe afaceri mici şi mijlocii au nevoie de capital vom vedea ce alte măsuri vor fi implementate pentru a relansa acest sector în siguranță.

     Desigur trebuie găsite soluții care să nu distrugă ecosistenul cum a fost cazul stațiunii Zahara de los Atunes, în apropiere de Cadiz,  unde autoritățile au stropit  cu clor o bună parte din plajă chiar înainte de relaxarea măsurilor, după 6 săptămâni de izolare.