Noi reguli la zborul cu avionul

0

      În Spania se menține pentru încă 2 săptămâni starea de urgență deși anumite zone au intrat în faza 1 iar în  România autoritățile se pregătesc să ridice multe din restricțiile de circulație începând cu data de 15 mai.  După aproape  două luni de carantină, multe țări din Europa încep să relaxeze  aceste restricții  și să permită  deplasarea cetățenilor dintr-o zona în alta.  Suntem însă departe de ceea ce era considerat normalitate la începutul anului. Traficul aerian a scăzut cu aproape 85% față de aceeași perioadă a anului trecut . Companiile aeriene se luptă cu falimentul și speră că reluarea zborurilor de pasageri va intra în linie dreaptă mai ales că se apropie sezonul estival.

Reguli  în avioane

 Având în vedere pandemia de coronavirus, companiile aeriene au anunțat o serie de măsuri menite să asigure sănătatea pasagerilor .  În ceea ce privește aeronavele, acestea vor avea filtre speciale dezinfectante, știut fiind faptul că aerul condiționat  reprezintă un mod de propagare a virușilor. Pasagerii vor fi obligați să poarte măști pe toată durata zborului ca și piloții și personalul de zbor. Membrii echipajului le vor pune la dispoziție șervețele dezinfectante. Călătorii vor fi încurajați să achite cu cardul cumpărăturile achiziționate la bordul aeronavei. Se discută și de distanțarea în avion în limita posibilităților ceea ce va duce cel mai probabil la scumpirea biletelor. Deasemenea se recomandă efectuarea checkin-ului și a achizițiilor online.Debarcarea călătorilor va începe cu rândurile din față.

Reguli  în aeroporturi

 Și în aeroporturi vor fi luate măsuri de igienă și protecție suplimentare atât din partea lucrătorilor cât și a pasagerilor. Dacă până la începutul acestei crize era recomandat să ajungeți în aeroport cu 2 ore înainte de decolare, veți avea nevoie de mult mai mult timp de acum încolo. Vor fi amplasate corturi speciale în exteriorul terminalelor, în care veți aștepta până la îmbarcare păstrând distanța socială. Toți angajații aeroportului vor trebui să poarte măști și vor fi montate panouri transparente pentru a ii separa de călători. Vor fi amplasați dezinfectanți pentru călători.Se discuta și despre  puncte de control a temperaturii pasagerilor. 

   Dacă doriți să știți ce categorii de persoane au voie să circule în acest moment cu avionul și ce restricții impune fiecare țară , puteți afla informaţii exacte aici: https://pandemic.internationalsos.com/2019-ncov/ncov-travel-restrictions-flight-operations-and-screening