Noile restrictii din Comunitatea Valenciana

0

     In luna august  pandemia de coronavirus aduce noi restrictii in unele din cele mai populare zone vizitate de turisti.  Autoritatile din Comunitatea Valenciana au aprobat noi masuri impotriva valului de contagieri cu virusul  Covid 19, tinand cont de numarul din ce in ce mai mare de persoane afectate.

 Sezonul turistic prin specificul mobilitatii crescande si a afluxului mare de turisti nu a facut decat a amplifice aceasta crestere accelerata.  Anumite masuri luate de autoritati vizeaza intreaba comunitate in totalitate, altele se aplica doar la nivel local .     

Iata principalele masuri restrictive care afecteaza o parte  dintre orasele Comunitatii Valenciene, intre acestea aflandu se Benidorm, Gandia si Valencia.

In primul rand ramane in vigoare  interdictia de a circula in timpul noptii intre orele  1:00 a.m. si 6:00 a.m.

Autoritatile  au obținut sprijinul instanțelor judecătorești pentru a putea mentine aceasta interdictie nocturnă, care va fi în vigoare până la 16 august  deși ea ar putea fi prelungită  si dupa aceasta data  sau ar putea fi incluse în listă alte noi localitati.

Iata lista localitatilor afectate de aceasta interdictie nocturna :

  • In provincia Alicante : l’Alfàs del Pi, Alicante,Banyeres de Mariola, Benidorm, Callosa d’en Sarrià,Callosa de Segura, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, la Nucia, Muro de Alcoy, Ondara, Pego, Santa Pola, San Vicente del Raspeig, Sax, Teulada y Villajoyosa.
  • In provincia Castellon :  Alcalà de Xivert,Almenara, Benicasim, Burriana, Borriol, Onda, Oropesa del Mar, Peñíscola, Torreblanca, Vila-real yVinaròs.
  • In provincia Valencia: Albal, Alboraia,Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alginet, Almussafes,Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bétera, Buñol,Burjassot, Canals, Chiva, Foios, Gandia, Godella,l’Eliana, l’Olleria, Manises, Massamagrell,Massanassa, Meliana, Mislata, Museros, Oliva,Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sagunto, Silla, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Turís, Utiel, València, Vilamarxant, Xeraco y Xirivella.

          Pentru Comunitatea Valenciana, in perioada 26 iulie-16 august au fost luate si alte masuri in vederea limitarii riscurilor de contagiere cu COVID 19.

Numar limitat de persoane la intruniri sociale

         In spatiile publice se interzic intrunirile, grupurile cu mai mult de 10 persoane , cu exceptia celor care locuiesc  impreuna. Aceasta masura  se aplica si in interiorul locuintelor, limita fiind deasemenea de maxim 10 persoane cu exceptia familiilor care locuiesc impreuna sau a doua nuclee de convietuire.

Hoteluri si restaurante

        Intregul teritoriu al Comunității Valenciene a fost afectat si de alte măsuri de izolare pentru a preveni infecțiile. Capacitatea restaurantelor și hotelurilor va fi de 50%, deși pe terase poate continua să fie de 100%.

      Programul de lucru al unităților va fi, cel mult pana la ora 00:30, deși nu pot fi acceptați clienți noi dupa ora 00:00. In timp ce pe terasa pot fi acceptate grupuri in limita de 10 persoane, in interior numarul  maxim admis va fi de 6 persoane, cu excepția coabitanților.

     Consumul la bar nu este permis, deoarece puteți sta doar la masă iar activități precum dansul nu sunt permise în incintă. Masca va fi întotdeauna obligatorie.

Accesul la plaja si piscine

     Piscinele de orice tip  ca si spa-urile vor functiona la 75% capacítate. Vestiarele și dușurile pot fi utilizate la 50% din capacitatea lor.

     Accesul la plaje este permis menținându-se distanțarea fizică și măsurile de igienă și prevenire, întotdeauna în limitele libertății de mișcare și mobilitate și a numărului maxim de persoane care pot rămâne într-un grup.

Divertisment, vânzarea consumului de alcool și tutun

     In ceea ce priveste divertismentul, în toată regiunea, activitatea în sine a fost suspendată de la discoteci, săli de dans și cocktail baruri cu și fără spectacole muzicale live, pub-uri,  cafenele de teatru, pentru concerte .

    În ceea ce privește alcoolul, acesta nu poate fi consumat pe drumurile publice în niciun moment al zilei, cu excepția unităților autorizate în timpul programului lor. De asemenea, nu puteți bea alcool în intervalul orar cuprins între 22:00 și 07:00 a doua zi.

     În plus, nu veți putea fuma pe drumurile publice, terase, plaje sau alte spații în aer liber dacă nu puteți menține minim doi metri distanță interpersonală. Acest lucru se aplică oricărui dispozitiv de inhalare a tutunului, atât în ​​exterior cât și în interior.

Mai multe detalii si informatii  gasiti aici  : http://coronavirus.san.gva.es/documents/469630/886621/nuevas_medidas_cas.pdf