O tonă de alimente au donat angajaţii Ambasadei României

0

 

     Spania este una dintre țările cel mai greu lovite de epidemia de coronavirus. Angajații Ambasadei României din Regatul Spaniei și cei ai Institutului Cultural Român din Madrid s-au mobilizat exemplar și au făcut o donație personală constând într-o tonă de alimente și zeci de kituri de igienă pentru bebeluși. Împreună cu reprezentanți ai Crucii Roșii au împărțit pachete de 10 kg cu alimente neperisabile celor care aveau cel mai mult nevoie de ele. Operațiunea s-a desfășurat în localitatea Azuqueca de Henares, unde trăiesc peste 2500 de români iar ajutoarele au fost deja distribuite către familiile nevoiașe.

  Nu este primul gest caritabil al angajaților Ambasadei României în Spania și al celor de la ICR Madrid de la începutul perioadei de izolare din această țară.  Au mai donat o tonă de alimente de strictă necesitate, aflate pe lista Crucii Roșii, la peste 100 de familii dintr-o altă localitate aflată la 30 km de capitală, Perales de Tajuna.

  Spania duce o luptă dură cu de epidemia de coronavirus, fiind instituită în continuare starea de urgență. În această perioadă de blocare a multor afaceri mici și mijlocii și de creștere a șomajului, tot mai mulți oameni au nevoie de ajutor. Reamintim faptul că românii formează a doua mare comunitate de străini din  Peninsulă.

  Mai multe detalii despre gestul angajaților Ambasadei României în Spania găsiți pe site-ul localității Azuqueca de Henares.

http://www.azuqueca.es/no_cache/actualidad/noticias/detalle-de-noticia/article/la-embajada-de-rumania-entrega-una-tonelada-de-alimentos-al-ayuntamiento-de-azuqueca-para-distribui.html