Papa Francisc ia apararea migrantilor din agricultura

0

Papa Francisc a primit tot mai multe mesaje in utlima perioada legat de lucratorii din agricultura in special din Italia. In timpul si dupa pandemie, din cauza crizei locurilor de munca s –au inmultiti abuzurile.

Este pentru prima data cand conducatorul bisericii catolice de la Vatican se inetereseaza direct de lucratorii straini din agricultura si face declaratii oficiale in acest sens.

“Angajatorii trebuie să respecte demnitatea angajaţilor, în special a lucrătorilor migranţi, în pofida dificultăţilor economice provocate de criza coronavirusului” a declarai Papa Francisc, preluat de agentia Reuters. Suveranul Pontif a afirmat ca “demnitatea oamenilor trebuie intotdeauna respectata”.

El a declarat ca va urmari atent situatiile aparute si ce doreste sa ii apere pe cei exploatati, mai ales pe cei din Italia, pentru ca aici au avut loc multe abuzuri in ultimele zile.

Mai multi proprietary de ferme au fost arestati pentru abuzuri asupra migrantilor din agricultura, impreuna cu mai multi recrutori de lucratori migrant, la randul lor migrant.

Este pentru prima oara cand un conducator al Bisericii Catolice se implica in urmarirea situatiei de exploatare a migrantilor care lucreaza in agricultura tarilor din vestul Europei.