Pentru probleme și urgențe în străinătate, putem apela la platforma diasporahub.ro

0

În contextul pandemiei de coronavirus și a situațiilor speciale în care s-au aflat sau se află mulți dintre noi, autoritățile române au lansat platforma  https://diasporahub.ro/ . Pe acesta platforma au fost chemate să se înscrie asociațiile, bisericile și alți români din diverse țări care pot ajuta sau sprijini românii  aflați în dificultate .

 Tot în cadrul platformei există opțiunea de a te inscrie și de a expune problemele pe care le ai – ai rămas izolat undeva, nu  poți pleca spre țară… totul este interactiv și asociațiile sau persoanele din zona în care te afli te vor contacta și vor încerca să te îndrume sau să te susțînă așa cum este posibil.

Platforma este la început, dar probabil va fi păstrată și după finalul pandemiei, astfel că este benefic să ne înscriem mai ales ca asociație sau entități care putem ajuta concetățeni care au probleme în diverse zone din Spania. Platforma a fost gândită pentru a se oferi spijin pentru livrarea unor cumpărături, traduceri, informații utile sau alte forme de a ghida o persoană sau a oferi asistență.

Platforma diaspora hub  este rezultatul parteneriatului dintre Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi asociaţia neguvernamentală Code for România, care a lucrat pro bono la acest proiect.

Platforma este dedicata mai ales celor aflați în Italia, Spania, Olanda, Irlanda, Grecia, Portugalia, Cipru, zone în care s-au format déjà  grupuri de acțiune și unde românii se ajută între ei.

Platforma este ușor de accesat și este funcționala în acest moment.