Platforme gratuite pentru copii să învețe limba engleză

0

 

    Perioada de izolare, din cauzarăspândirii coronavirusului, i-a obligat pe părinți să se confrunte cu  două probleme majore: efectuarea temelor de acasă unde în special cei mici au nevoie de atenție sporită și organizarea unui program care să îi țină ocupați pe aceştia.

   Studiile arată faptul că în ultimele două luni, s-a mărit numărul orelor petrecute zilnic  pe tablete, telefoane sau la televizor. Cum mai toți specialiștii atrag atenția asupra efectelor nocive pe care le au anumite programe și gadgeturi asupra psihicului copiilor, vă propunem astăzi o metodă prin care  să fiți siguri că folosiți tehnologia în avantajul  întregii familii.

   British Council pune la dispoziția tuturor, gratuit  o serie de desene animate și  cursuri pentru a învața fără efort limba engleză. Trebuie ținut cont că pe internet sunt o mulțime de jocuri sau filmulețe în această limbă dar foarte puține folosesc engleza britanică, aceea care se studiază în școli și care mai apoi devine materie de examen.

   Astfel vor învăța pronunția corectă și se vor obișnui  să înțeleagă fraze rostite de un nativ, lucru pe care puțini părinți și chiar profesori îl pot realiza atunci când engleza nu este limba maternă. Veți obține liniște în casă în timp ce copiii vor învața prin joacă.

Pentru cei mai mici există câteva programe special concepute pentru o asimilare ușoară a vocabularului și a primelor noțiuni de gramatică. Există chiar și sfaturi pentru părinții dornici să își susțină micuții .

“Learning time with Timmy” este o serie de desene animate, special concepute de specialişti pentru cei mai mici, pentru care engleză nu este limbă maternă.

  Platforma LearnEnglishKids oferă nenumărate resurse online, gratuite, după metode similare cu cele predate de British Council în vderea pregătirii pentru examenele Cambridge. Veți găsi aici videoclipuri interactive, jocuri și cântecele .

   Deasemenea în fiecare sâmbătă pe Facebook, profesorii le citesc povestiri în cadrul “ English Story Time” dar îi și antrenează pe copiii puțin mai mari  în minisesiuni despre artă și cultură britanică. 

    Și pentru cei mai mari sau pentru adulți care își doresc să își îmbunătățească noțiunile de limbă engleză în vederea susținerii examenelor sau pentru o schimbare în carieră există programe online gratuite : “ Exploring Enghlish : Language and Culture”, “exploring English : Shakespeare” sau “English for the Workplace”

Surse : https://learnenglishkids.britishcouncil.org/

https://www.youtube.com/LearningTimeWithTimmy

https://www.britishcouncil.ro/en/english/learn-online/english-home.