Prima ședință de guvern comună România – Spania, la Castellón

0

       Moment istoric la Castellón de la Plana în această săptămână, când va avea loc prima ședință de guvern comună  România – Spania . Delegația Regatului Spaniei  condusă de premierul Pedro Sánchez  se va întâlni cu membrii delegației române conduse de prim-ministrul Nicolae Ciucă . 

       Data reuniunii  a fost stabilită pentru 23 noiembrie și marchează un moment important în relațiile bilaterale, fiind prima ședință de guvern comună , după 9 ani de la semnarea parteneriatului strategic cu Spania.

       Este un moment cheie și pentru comunitatea românească din Spania care este cea mai numeroasă în rândul străinilor din această țară, estimându-se că  sunt  peste 1 milion de români . Orașul Castellon de la Plana nu a fost ales întâmplător ca să fie gazda acestui eveniment , aici  trăind peste 36.000 de conaționali. In zilele următoare, premierul Nicolae Ciucă urmează a se întâlni și cu reprezentanții comunității românești.

       Pentru pregătirea primei ședințe comune de guvern între Romania și Regatul Spaniei, ambasadorul George Bologan s-a aflat în perioada 17-18 noiembrie, în Castellón de la Plana, localitatea care va găzdui acest moment istoric în relația bilaterală. Convorbirile avute cu primarul Amparo Marco Gual și reprezentantul Guvernului Soledad Inmaculada Ten Bachero au subliniat deplina implicare a autorităților în buna desfășurare a evenimentului și rolul onorant pe care întreaga comunitate locală, indiferent de naționalitate, îl asumă cu aceasta ocazie deosebită.

       Prezența ambasadorului român a oferit prilejul unei întâlniri cu reprezentanții comunității românești, liant esențial al excelentei relații bilaterale dintre cele două state. Momentul dialogului cu comunitatea a fost un prilej pentru a favoriza cunoașterea reciprocă și pentru mulțumi celor prezenți și semenilor lor pentru rolul de a fi esența și sufletul relației româno-spaniole. Pe durata vizitei, ambasadorul a fost însoțit de Irina Marin, șefa oficiului consular din Castellón de la Plana.

Credit foto și info : https://madrid.mae.ro/local-news/2887www.gov.ro