Puteţi obţine 40.000 euro prin Programul Femeia Antreprenor

0

        Româncele care deschid sau dezvoltă o afacere în ţară pot accesa finanţări de până la 40.000 euro (200.000lei). S-a dat startul depunerii proiectelor în cadrul Programului Femeia Antreprenor.

        Firmele au la diaspoziţie 30 de zile pentru a depune proiect. Ca să fie eligibile trebuie  să aibă cel puțin un asociat femeie care să dețină cel puţin 50% din acțiuni și să participe cu minimum 5% din cheltuielile eligibile.

        Toate detaliile despre alcătuirea dosarului de finanţare precum şi condiţiile progrmului se regăsesc la linkul http://turism.gov.ro/web/2022/08/18/manual-femeia-antreprenor-2022/. Call Center pentru informații legate de particularitățile măsurii de sprijin: 0219059 .

       Una din principalele condiţii este aceea ca femeile antreprenor care solicită finanţare să asigure investiția din resurse proprii sau din credite, urmând ca suma să le fie rambursată ulterior de către stat. Cuantumul acesteia depinde însă de numărul de locuri de muncă pe care firma urmează să le înfiinţeze.

      Astfel :

  • Aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul Programului, Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului
  •  Aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul Programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

      Programul Femeia Antreprenor va fi al treilea apel deschis în 2022 pentru IMM-urile din România și vizează diminuarea decalajelor dintre femeile și bărbații antreprenori, în contextul în care doar 36,84% din asociați sau acționari sunt femei, potrivit ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

          „Programul contribuie, totodată, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen în domeniul antreprenorial fiind o măsură personalizată, care asigură accesul la finanțare a femeilor antreprenor. Egalitatea de șanse se obține, în primul rând, prin micșorarea deficitului sistematic existent”, a mai declarat acesta.

         Programul a debutat joi 18 august, la ora 10:00, iar proiectele pot fi depuse pentru finanțare Femeia Antreprenor 2022 în termen 30 de zile LUCRĂTOARE (până la ora 20.00, în ultima zi).

          Participanţii la program vor putea accesa credite-punte de la cele  băncile partenere pentru implementare și credite pentru asigurarea aportului propriu. Sunt cheltuieli eligibile din grant și cheltuieli financiare aferente creditelor/ garanțiilor obținute pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării proiectelor acceptate în cadrul Programului, pentru solicitanții care utilizează credit pentru implementarea proiectului.

          Până în 2027 se estimează că, în jur de 5.000 de femei antreprenor, vor beneficia de acest program.

Credit info http://turism.gov.ro/web/2022/08/18/manual-femeia-antreprenor-2022/. www.agerpres.ro