S-a dat startul unei noi sesiuni de finanţări nerambursabile pentru Diaspora

0

       30 septembrie este data limită, până când mai puteţi depune cereri de finanţare prin  Programul de finanțare nerambursabilă 2022 al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Aveţi un proiect pentru românii din comunitate?

    Iată cine poate accesa aceste fonduri ! Proiectele de finanţare pot fi depuse de către asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, organizaţiile internaţionale dar şi de către persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate care utilizează finanțări nerambursabile pentru derularea de proiecte sau acțiuni în sprijinul românilor de pretutindeni.

     În cadrul acestei sesiuni, solicitanții eligibili pot depune un singur proiect. În același timp, sunt eligibili și cei care au depus două cereri de finanțare în sesiunea februarie-iunie 2022.

     Perioada de desfășurare a proiectelor este cuprinsă în intervalul 1 octombrie – 30 noiembrie 2022, cu excepția celor care marchează Ziua Națională a României (1 Decembrie).

Mai multe informații și documentele necesare, aici https://dprp.gov.ro/web/programul-de-finantare-nerambursabila-2022-oct-nov/?fbclid=IwAR2D7r8tNMkzwynV0XnYQq_4nbNvtV4CV2s3c4UYrIViCSncE7FH-ClSxhU

Nu uitaţi că există  şi alte două programe noi de granturi pentru Diaspora !

     Departamentul pentru Românii de Pretutindeni susține educația în limba română și mediul asociativ românesc din străinătate prin două noi programe de granturi.

. Programul Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării

– menit să sprijine implementarea de proiecte realizate de către mediul asociativ românesc în beneficiul românilor de pretutindeni

. Programul Sprijinirea educației în limba română

– menit să doteze cu mobilier școlar și echipament IT instituțiile de învățământ din străinătate pentru susținerea desfășurării de activități educative în limba română

Termenul limită pentru transmiterea documentelor este ?? ?????????? ????.

Detalii în legătură cu documentele necesare și procesul de selecție, aici

http://dprp.gov.ro/web/granturi/

Credit foto si info https://www.facebook.com/drpromania