S-a lansat “ Ghidului românilor în Spania”

0

        Ce trebuie să faceți atunci când doriți să găsiți un loc de muncă în Spania ? Cum obțineți NIE alb și NIE verde? Cum vă înscrieți copii la școală? Cum obțineți  un card de sănătate ? În ce condiții puteți închiria sau cumpăra o proprietate în Spania? 

        La toate aceste întrebări și la multe altele găsiți răspunsurile în “ Ghidului românilor în Spania”, semnat de jurnalistul Răzvan Nicolescu. Proiectul, finanțat de  Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, era așteptat de ani buni, de românii din comunitate.

       Lipsa unor surse credibile și a unor informații pertinente au făcut ca unii conaționali să cadă victime ale manipulării, dezinformării  sau chiar exploatării lor.  De aceea, “ Ghidului românilor în Spania” vine în sprijinul acestora cu informații din toate domeniile vieții de zi cu zi : de la găsirea unui loc de muncă, obținerea  rezidenței – NIE , a  empadronamiento, a pensiei comunitare  sau a cardului sanitar și până la  omologarea diplomelor de studii , achiziționarea unei mașini sau obținerea documentelor de la consulatele românești.

       Integrarea într-o țară străină este dată de cunoașterea legislației și a regulilor după care funcționează societatea.“ Ghidului românilor în Spania”  le prezintă  românilor informatii generale despre  domeniile cele mai importante pentru ca perioada de adaptare și integrare să fie cât mai ușoară.

      Autorul “ Ghidului românilor în Spania”,  Răzvan Nicolescu este un scriitor si jurnalist român, autor al volumelor  „Mirajul televiziunii” și „Triunghiul succesului”. Are o experiență de peste 2 decenii în televiziune, în România. In Spania , semnează articole și știri  în  media  dedicată diasporei și realizează reportaje și corespondențe  privind evenimentele  din viața comunității românești  de aici.

       “ Ghidului românilor în Spania” este distribuit GRATUIT,  începând cu luna noiembrie 2022, în punctele de interes ale comunității românești din Regatul Spaniei, inclusiv prin consulatele Romaniei si parohiile  romanesti.

Varianta online a ghidului poate fi consultata la  https://viatainspania.com/ghidul-romanilor-in-spania/