S-a lansat reopen.europa.eu : la zi despre restrictii, transport si granite inchise in Europa

0

Comsiia Europeana  a lanasat  astazi platform  “Re-open EU” pentru a veni in sprijinul cetatenilor europeni privind informatiile de ultima ora, actualizate in timp real, despre granite inchise sau deschise, restrictii de calatorie sau alte masuri de siguranta necesare pentru a calatori intr-o anumita zona.

Platforma s-a lansat in regim de urgenta, tinand cont de informatiile contradictorii si care se schimba de la o zi la alta. Exista mai multe sectiuni legate de reglementari legale de calatorie, turism, sisteme si servicii  de sanatate , situatia pandemiei in zona respectiva si restrictiile impuse de autoritatile din fiecare tara.

Cetatenii tarilor europene isi vor putea  planifica  atat concediile in siguranta cat si calatoriile si rutele optime pentru a ajunge acasa sau a reveni in Spania sau orice tara este necesar.

Platforma este free si actualizata in timp real de administratiori pe baza informatiilor obtinute de la institutiile statelor europene cat si din piata turismului si transporturilor.

Dupa intrarea pe platforma, selectionati tara de destinatie dintre tarile membre UE si veti primi informatiile din toate aceste domenii.

Platforma in varianta engleza poate fi accesata la adresa  https://reopen.europa.eu/en