Sfaturi de la astronauti pentru a suporta izolarea

0

      In efortul de a miscora numarul celor care se pot infecta cu COVID-19, guvernele multor tari au luat masuri dure : au inchis granitele, au declarat stare de urgenta si au instituit izolarea la domiciliu .

      Oamenii s-au vazut dintr-o data inchisi intre patru pereti , neavand voie sa iasa decat la farmacie sau supermarket. Si nu se stie cat va fi prelungita carantina in aceasta perioada.  Multi au atacuri de panica si stari de anxietate. Daca inca mai credeti  ca nu se putea mai rau si ca nu veti putea suporta , va inselati. Si nu ne referim aici la cei din penitencire ci la astronauti.

      Izolarea lor este extrema . Aflati la sute de km de Pamant , intr-un spatiu mic , departe de familii si prieteni . Si nici macar gravitatia nu le vine in ajutor, sa ii aduca cu picioarele pe pamant. Cum de nu-si pierd mintile , ba chiar sunt optimisti si veseli?

  

Cateva sfaturi chiar de la ei pentru aceste momente grele de izolare .

Anne McClain, care s-a alaturat NASA  in 2013 si a zburat pe Statia Spatiala Internationala, a impartasit pe contul sau de Twitter cateva sfaturi care i-au fost de ajutor in spatiu. In primul rand  recomanda sa fiti cinstiti si sa comunicati direct cu cei care cu care va aflati in izolare. NU aveti de unde sa stiti ce gandesc ei asa incat e mai bine ca fiecare sa fie onest pentru a evita conflictele. In al doilea rand sa fiti toleranti si rabdatori. Ramaneti calmi si cooperati cu ceilalti.

Alti astronauti precum Chris Hadfield, Samantha Cristoforetti sau Christina Koch care au petrecut chiar si un an pe ISS, au marturisit pe conturile lor de Twitter , ca asculta si canta melodiile preferate, si se gandesc la faptul ca pe Terra sunt alaturi de cei dragi sau aleg sa faca activitati distractive.