Spania începe să închidă o parte dintre spitalele de campanie construite pentru COVID 19

0

După ce a  construit mai multe spitale de campanie pentru tratarea bolnavilor de COVID 19  și a apelat icnclusiv la clinicile și spitalele private, implicându-le în tratarea coronavirusului, Spania începe oprirea activității  unei părți dintre centrele medicale montate în ultimele luni.

În aplauzele colegilor și a oamenilor prezenți, primele se închid secțiile de terapie intensivă, după externarea ultimilor pacienți care au foast tratați  de coronavirus.

Spitalul de campanie Ifema a vindecat peste 3700 de pacienți, având o rată de vindecare de aproximativ 98 la sută.

 După efortul comun, oamenii se simt entuzxiasmati de închiderea secțiilor de terapie intensivă și a spitalelor de campanile. Ele vor rămâne însă pregătite pentru etapele de relaxare din săptămânile următoare, pentru a asigura suportul spitalelor de stat în cazul apariției unor noi vârfuri de internări și ocupării capacităților actuale.

Spitalele Loayza,  Imed Valencia și  secția specială a spitalului din Gandia au anunțat că în aceste zile vor externă ultimii pacienți infectați cu COVID 19.

Mai este ceva timp până ce viață noastră să revină la normal, dar veștile sunt bune, arătând că Spania are un sistem sanitar consolidat și care a reușit să reziste la presiunea unei pandemii în ultimele 60 de zile.